Δυνατή Ελλάδα

Η Ουκρανία εξήγαγε σχεδόν 90.000 MWh ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα μήνα

Τον Απρίλιο, η Ουκρανία -αν και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία, εξήγαγε 89,7 χιλιάδες MWh ηλεκτρικής ενέργειας μετά από ένα διάλειμμα 6 μηνών.

Αυτό αναφέρεται στα στοιχεία στον ιστότοπο του δικτύου διαχειριστών συστημάτων της ηπειρωτικής Ευρώπης ENTSO-E, αναφέρει το Interfax -Ukraine.

Σημειώνεται ότι η περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια εξήχθη στη Μολδαβία – περισσότερες από 40 χιλιάδες MWh, η Πολωνία έλαβε 30,4 χιλιάδες MWh και η Σλοβακία – 19,2 χιλιάδες MWh.

«Σχετικά με τη Μολδαβία, οι έμποροι αύξησαν σταδιακά τη δεσμευμένη δυναμικότητα του τμήματος για εξαγωγή και τις τελευταίες ημέρες έκλεισαν περίπου το 85-95% των 650 MW της προτεινόμενης ωριαίας ισχύος. Η αγορά ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που παραδίδεται στη Μολδαβία συνεχίζει στη Ρουμανία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η “DTEK Zahidenergo” εξάγει στην Πολωνία 1.800 MWh ημερησίως, διατηρώντας για αυτό τη μέγιστη τρέχουσα ικανότητα διέλευσης – 75 MW ανά ώρα.

Τη διέλευση προς τη Σλοβακία, τη μοναδική που πλήρωσαν οι έμποροι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος προς αυτή την κατεύθυνση και του ανταγωνισμού σε αυτήν, μοιράστηκε η «DTEK Zahidenergo», η οποία αγόρασε έως και 146 MW από την ωριαία ισχύ των 200 MW, η «DE Trading» (περίπου 50 MW), “ERU Trading” , “Le Trading Ukraine”, “TES” και κάποτε ο κρατικός έμπορος ενέργειας “EKU”, που αγόρασε 10 MW για μία ώρα.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.