ΗΠΑ: Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν η διαρροή στους αγωγούς Nord Stream είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην υπόθεση, ο στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή».

Παρά τις ανησυχίες των συμμάχων των ΗΠΑ ότι οι ρωγμές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προκλήθηκαν από σκόπιμες ενέργειες, η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνει ότι επρόκειτο για «δολιοφθορά», δήλωσε την Τετάρτη ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

«Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή»

«Πολλοί από τους εταίρους μας, νομίζω, έχουν αποφανθεί ή πιστεύουν πως είναι δολιοφθορά. Εγώ δεν είμαι σε θέση να μπορώ να σας το πω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα μπορούσε να αποκλειστεί οποιαδήποτε εμπλοκή των ΗΠΑ στην υπόθεση, ο στρατιωτικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Δεν είχαμε καμία απολύτως εμπλοκή».

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη σε δήλωση του Τζο Μπάιντεν στις αρχές Φεβρουαρίου, ότι η Ουάσιγκτον θα «έβαζε τέλος» στον Nord Stream 2, αν η Μόσχα επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία, δήλωσε στο Telegram:

«Ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πράξη την απειλή τους», αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για αμερικανική εμπλοκή στο μυστήριο της δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.