Νέα εμπλοκή: Αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ιρανικό drone στο Ιράκ!

Ραγδαία κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή

Σοβαρότατες εξελίξεις έχουμε στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου από το πρωί σημειώνονται πυραυλικές επιθέσεις και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν σε στόχους που σχετίζονται με Κούρδους, αμάχους, αλλά κυρίως κουρδικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, θεωρεί ότι τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες υποκινούνται από τους Κούρδους, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα στην ισλαμική υποτιθέμενη δημοκρατία, με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Σε απάντηση λοιπόν σφυροκόπησαν πόλεις στο βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σουλεϊμανίγια. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, ενώ ακόμα και μαθητές εγκατέλειψαν τα σχολεία και έτρεχαν στην ύπαιθρο για να γλιτώσουν από τα χτυπήματα.

Σε μία σοβαρότατη κλιμάκωση λοιπόν, πριν από λίγο ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F 15, κατέρριψε ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στην περιοχή του Ερμπίλ.

Στο Ερμπίλ εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις και η συγκεκριμένη ενέργεια των Ιρανών δείχνει μία αναβάθμιση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγουν στο βόρειο Ιράκ, καθώς βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την Σουλεϊμανίγια. Όλα δείχνουν ότι ακόμα ένα μέτωπο αστάθειας και αίματος δημιουργείται στην περιοχή μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.