Το πρωτοσέλιδο της Liberation «τσακίζει κόκκαλα»: «Φασισμός στην Ευρώπη – Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη»

«Φασισμός στην Ευρώπη, Όλοι οι φόβοι οδηγούν στη Ρώμη» γράφει η Liberation σήμερα στο πρωτοσέλιδο της. Η ιστορική γαλλική εφημερίδα δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και με έναν απλό τίτλο που συνοδεύεται από την φωτογραφία της Μελόνι να γελά, δίνει το μήνυμα για την επόμενη ημέρα από τις ιταλικές εκλογές. Το πέπλο του φασισμού απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και ο προβληματισμός δεν αφορά πλέον μόνο την Ιταλία.

Όπως σημειώνεται, η νίκη της ακροδεξιάς την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές βυθίζει τη χώρα σε ένα ανησυχητικό μεταφασιστικό κλίμα. Για πρώτη φορά από το 1945, ένα φασιστικό κόμμα θα κυβερνήσει την Ιταλία.

Μια είδηση που ενθουσιάζει τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν. “Οι λαοί της Ευρώπης παίρνουν το πεπρωμένο τους στα χέρια τους”, δήλωσε ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντέλα. Ο λαϊκιστής Ερίκ Ζεμούρ, εξέφρασε τη “χαρά του για τον ιταλικό λαό”.

Οι σχέσεις Γαλλίας – Ιταλίας θα είναι πιο περίπλοκες από εδώ και πέρα. Μέχρι σήμερα ο Μακρόν με τον Ντράγκι, είχαν μια ομαλή σχέση συνεργασίας, ήταν σύμφωνοι σχεδόν σε όλα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τώρα αυτό τελείωσε και η Γαλλία θα πρέπει να επιλέξει άλλους εταίρους στην Ευρώπη για να ενισχύσει τη θέση της και όσα υπερασπίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.