«Μπλόκο» σε Facebook και Instagram από τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ

Το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι μπλόκαραν την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, ευθυγραμμιζόμενες με τη ρωσική πολιτική για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μόσχα αναγνώρισε τις δύο περιοχές ως ανεξάρτητες στις 21 Φεβρουαρίου και τρεις ημέρες αργότερα ξεκίνησε η επιχείρηση στην Ουκρανία, για την προστασία των ρωσόφωνων κατοίκων.

«Η πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών της αμερικανικής εταιρείας Meta, η οποία επιτρέπει τις προτροπές για βία σε βάρος των ρωσόφωνων χρηστών στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, έχει ήδη αποκλειστεί» δήλωσε σχετικά το «υπουργείο Πληροφοριών» του Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το Reuters. Όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, αυτό σημαίνει ότι στο έδαφος της «Δημοκρατίας» έχει αποκλειστεί η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση, το «υπουργείο» Πληροφοριών του Λουγκάνσκ ανέφερε ότι μπλόκαρε επίσης την πρόσβαση στα δίκτυα αυτά.

Η Meta Platforms δεν ανταποκρίθηκε σε ένα πρώτο αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Η Ρωσία απαγόρευσε το Facebook και το Instagram τον Μάρτιο, αφού ένα δικαστήριο έκρινε την εταιρεία Meta ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Οι ρωσικές ρυθμιστικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Instagram αφού η Meta ανέφερε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.