Ο Ερντογάν τώρα το «παίζει» προστάτης των προσφύγων από τη Συρία

Για να τσεπώνει φυσικά και τα ευρωπαϊκά κονδύλια

Ο Ερντογάν συνεχίζει να «παίζει» το γνωστό παιχνίδι της τουρκικής διπλωματίας και από τη μια εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις για τη Δύση, κατονομάζοντάς την σαν το «απόλυτο κακό» και από την άλλη τσεπώνει τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να κρατάει τους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Κάτι φυσικά που βολεύει τόσο την Ευρώπη όσο και τον Ερντογάν, με τον σουλτάνο τώρα να αναλαμβάνει νέο ρόλο, αυτόν του… προστάτη των προσφύγων από τη Συρία. Έτσι σήμερα υποσχέθηκε ότι δεν θα τους στείλει ποτέ με τη βία στη Συρία, δηλώνοντας: «Θα προστατεύσουμε μέχρι τέλος τους αδελφούς μας που εκδιώχθηκαν από τη Συρία από τον πόλεμο (…) Ποτέ δεν θα τους διώξουμε από αυτό το έδαφος». Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση και στην τουρκική αντιπολίτευση που ζητάει να επιστρέψουν στη Συρία οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.

«Η πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη και θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους Σύριους. Δεν θα τους στείλουμε στα χέρια των δολοφόνων», σχολίασε για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν ανακοίνωσε την προετοιμασία επιστροφής ενός εκατομμυρίου Σύρων, εθελοντικά όμως, αφού θα χρηματοδοτήσει από κοινού με ενώσεις και διεθνείς οργανισμούς, υποδομές στη βορειοδυτική Συρία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.