Πούτιν: Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας

Η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη γη μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στη ομιλία του κατά την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη στα τέλη του περασμένου έτους ότι η Δύση προετοίμαζε ανοιχτά μια επίθεση στο Ντονμπάς και την Κριμαία και υπήρξαν εκκλήσεις στο Κίεβο για πυρηνικά όπλα δημιουργώντας «μια απαράδεκτη απειλή ακριβώς στα σύνορά μας». Κατηγόρησε δε τις ΗΠΑ και τα «τσιράκια τους» ότι προκαλούν απειλή και «ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα

«Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις μας. Για τη Ρωσία! Για τη νίκη!» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε τι η Ρωσία γιορτάζει ως αξιότιμους συντρόφους εκείνους από τους συμμαχικούς στρατούς, συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων, Γάλλων και Αμερικανών που πολέμησαν στο πλευρό της Σοβιετικής Ένωσης στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Συνέχισε λέγοντας ότι απευθύνεται στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και στους «πολιτοφύλακες του Ντονμπάς», λέγοντας ότι πολεμούν στη γη τους για να υπερασπιστούν τη Ρωσία.

“Κανείς δεν θα ξεχάσει τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να μην υπάρχει θέση στον κόσμο για τιμωρούς και Ναζί” υπογράμμισε.

Θυμόμαστε πώς ο εχθρός της Ρωσίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον μας τις συμμορίες της διεθνούς τρομοκρατίας

“Ώμος με ώμο, στρατιώτες και αξιωματικοί στέκονται εδώ από πολλές περιοχές της τεράστιας πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έφτασαν εδώ κατευθείαν από το Ντονμπάς απευθείας από την εμπόλεμη ζώνη. Θυμόμαστε πώς ο εχθρός της Ρωσίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον μας τις συμμορίες της διεθνούς τρομοκρατίας. Προσπάθησαν να σπείρουν διεθνή και θρησκευτική έχθρα για να μας σπάσουν, να μας αποδυναμώσουν εκ των έσω, αλλά δεν τα κατάφεραν” επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος.

“Σήμερα οι πολεμιστές μας διαφορετικών εθνοτήτων πολεμούν μαζί στη μάχη. Προστατεύουν ο ένας τον άλλον από σφαίρες και θραύσματα και σκάγια, πραγματικά σαν αδέρφια, και αυτή είναι η δύναμη της Ρωσίας. Η ασυναγώνιστη δύναμη του πολυεθνικού μας έθνους” πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε επίθεση στις χώρες του ΝΑΤΟ,  λέγοντας ότι η Ρωσία προσπάθησε «μάταια» να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμο σε θέματα ασφάλειας.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν… αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν εντελώς διαφορετικά σχέδια. Να εισβάλουν στη γη μας». 

«Στο Κίεβο έλεγαν ότι ίσως πάρουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να διερευνά εδάφη κοντά μας κι αυτό έγινε μια προφανής απειλή για τη χώρα και τα σύνορά μας. Όλα μας έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε» τόνισε ο Β.Πούτιν και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους οπαδούς τους ότι δημιουργούσαν απειλή κι «ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα».

«Η Ρωσία είναι υπέρ της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας. Τον περασμένο Οκτώβριο προτείναμε τη συνθήκη της ασφάλειας, αλλά όλα αυτά εις μάτην, οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θέλησαν να μας ακούσουν. Γινόταν στο Κίεβο προετοιμασία για μια ακόμη εκκαθαριστική εκστρατεία στο Ντονμπάς και δημιουργείτο η απαράδεκτη για μας απειλή. Όλα έδειχναν ότι ήταν αναπόφευκτη η αντιπαράθεση με τους οπαδούς του Μπαντέρα, ο κίνδυνος μεγάλωνε μέρα με τη μέρα».

«Οι ενέργειές μας», πρόσθεσε, «είχαν αποτρεπτικό σκοπό».

Ο Β.Πούτιν είπε επίσης: «ΟΙ ΗΠΑ μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ άρχισαν να διεκδικούν την αποκλειστικότητά τους σε όλο τον κόσμο και με τους δορυφόρους, Αλλά είμαστε μια διαφορετική χώρα, με διαφορετικό χαρακτήρα. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε την πίστη στις αξίες μας με σεβασμό σε όλους τους πολιτισμούς. Κάποιοι, όμως, αποφάσισαν να καταργήσουν αξίες αιώνων, ο χλευασμός της Ρωσίας και των συμμάχων της είναι γνωστός σε εμάς. Γνωρίζουμε ότι απαγόρευσαν σε βετεράνους να έρθουν να μετάσχουν στις εκδηλώσεις, Εμείς, όμως, τιμούμε όλους όσοι μετείχαν στη νίκη, τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς, τους ήρωες στρατιώτες της Κίνας, κατά του φασισμού». 

Ενός λεπτού σιγής για τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της χώρας και ο Πούτιν είπε τότε ότι οι απώλειες στις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι «μια τραγωδία για όλους μας και μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους».

Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς και είπε ότι υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα προκειμένου να παράσχει «κρίσιμη υποστήριξη» στα «παιδιά των πεσόντων συντρόφων».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.