Ουκρανία: Στο στόχαστρο της Ε.Ε. και ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος

Στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπαίνει ο Πατριάρχης Κύριλλος. Η Κομισιόν προτείνει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός έκτου πακέτου μέτρων ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με ένα έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το AFP.

Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει 58 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολλούς Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και την σύζυγο, την κόρη και έναν γιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, ο Αντρέι Λίποφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από χίλια πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή “μαύρη λίστα”.

Ο πατριάρχης Κύριλλος, “ένας επί μακρόν σύμμαχος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει γίνει ένας από τους κυρίαρχους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει αυξήσει τα κηρύγματά του που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  για έναν αγώνα κατά των «δυνάμεων του κακού» που αντιτίθενται στην ιστορική «ενότητα» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.