Στήριξη Σολτς στην Ουκρανία ανήμερα της Πρωτομαγιάς: Θα στείλουμε και όπλα, είναι απαραίτητο

Σε συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στο Ντίσελντορφ βρέθηκε ο καγκελάριος Σολτς, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη προς την Ουκρανία με όπλα.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με χρήματα, με ανθρωπιστική βοήθεια, με παραδόσεις όπλων, όπως πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη. Είναι πλέον απαραίτητο». Αυτό το μήνυμα, σε ασυνήθιστα μαχητικούς τόνους, επέλεξε να στείλει με ομιλία του στο Ντίσελντορφ για την εργατική Πρωτομαγιά ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων, δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σε μια προσπάθεια στήριξης της ιστορικής στροφής στη γερμανική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας μετά το πράσινο φως για την αποστολή οπλικών συστημάτων στην εμπόλεμη Ουκρανία, ο σοσιαδημοκράτης καγκελάριος θέλησε να αιτιολογήσει για μια ακόμη φορά την απόφαση αυτή. Επέκρινε μάλιστα τον «ριζοσπαστικό πασιφισμό» απέναντι στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας. «Σέβομαι κάθε είδους πασιφισμό, σέβομαι κάθε επιλογή, ωστόσο πρέπει να ακούγεται κυνικό σε έναν Ουκρανό πολίτη, όταν του λένε να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην επιθετικότητα του Πούτιν χωρίς όπλα», είπε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος.

Ο Όλαφ Σολτς, μετά από διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του τις τελευταίες μέρες (με άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Welt και συνέντευξη στην κυριακάτικη Bild) δήλωσε από το Ντίσελντορφ: «Θα το πω ξεκάθαρα: Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξουν σύνορα με τη βία (…) Αυτός ο πόλεμος θα έχει συνέπειες. Συνέπειες για όλον τον κόσμο (…) Ήδη πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε ότι υπάρχουν κάποιοι που θα πεινάσουν, ότι υπάρχουν χώρες που δεν μπορούν πλέον να διασφαλίσουν σιτηρά για τους λαούς τους. Ότι όλη αυτή η πολεμική κατάσταση οδηγεί επίσης σε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.