Ρωσία προς ΗΠΑ: Σταματήστε την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Εναντίον της αποστολής περισσότερων όπλων στην Ουκρανία προειδοποίησε η Ρωσία  τις ΗΠΑ,  όπως δήλωσε ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με το Reuters.

«Υπογραμμίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση, όταν οι ΗΠΑ δίνουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία και ζητήσαμε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ, κατά το πρακτορείο Reuterw, το οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

Ο Αντόνοφ γνωστοποίησε ότι μια επίσημη διπλωματική νότα επιδόθηκε στην Ουάσιγκτον, στην οποία η Ρωσία εξέφραζε τις ανησυχίες της. Επισήμανε πως τέτοιες προμήθειες όπλων από τις ΗΠΑ θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση και θα κλιμακώσουν τη σύρραξη.

Η διπλωματική νότα επιδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, χθες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο. Κατά τη συνάντηση, οι δύο Αμερικανοί υπουργοί υποσχέθηκαν νέα βοήθεια ύψους 713 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση Ζελένσκι και άλλες χώρες στην περιοχή, που φοβούνται τη ρωσική επιθετικότητα. Τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν και ενέκριναν, την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.