«Ξέπλυνε» και τα εγκλήματα των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ η Τουρκάλα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολύ «βρώμικος» ο ρόλος της

Όποια πέτρα και να σηκώσεις εκεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε θέματα που έχουν σχέση με τα συμφέροντα της Τουρκίας, θα βρεις από κάτω την Naz Durakoglu, σύμβουλο Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών για Νομοθετικές Υποθέσεις.

Όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που «έθαψε» τον Eastmed και προωθεί την πώληση F-16 στην Τουρκία. Μια νέα εμπλοκή της έρχεται να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη έχει εντεταλμένη υπηρεσία.

Αυτή τη φορά έχει να κάνει με την κάλυψη των Αζέρων –στενών συνεργατών και φίλων της Τουρκίας– για το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την κατάσταση περισσοτέρων από 200 Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου, για τους οποίους εκδήλωσαν ενδιαφέρον με επιστολή τους πάνω από 100 βουλευτές του Κογκρέσου.

Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έφερε την υπογραφή της Τουρκάλας Ναζ Ντουράκογλου, αγνοεί παντελώς το θέμα των Αρμένιων αιχμαλώτων, παραπληροφορώντας ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μάλιστα είναι τόσο εξόφθαλμα υπέρ του Αζερμπαϊτζάν η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ούτε καν αναφέρει το Μπακού και την Άγκυρα ως επιτιθέμενους! Επίσης αδιαφορεί για τις εκκλήσεις του Κογκρέσου για σημαντική δέσμευση των ΗΠΑ, αναφέροντας μόλις 5 εκ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια, που έχει στείλει για να υποστηρίξει τους πληγέντες πληθυσμούς τόσο των Αρμενίων όσο και των Αζέρων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν κάνει καν αναφορά για την παράνομη χρήση πυρομαχικών διασποράς και λευκού φωσφόρου από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ίδια στάση κρατάει και για την ανάπτυξη τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar από το Μπακού, που χρησιμοποιούν αμερικανικά εξαρτήματα και τεχνολογία.

Τσιμουδιά και για το γεγονός ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι η Τουρκία στρατολόγησε ξένους μισθοφόρους, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων εναντίον της Αρμενίας!

Και μετά περιμένουμε εμείς να δικαιωθούν τα εθνικά μας συμφέροντα μέσω ΗΠΑ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.