Πάτρα: ΒΙΝΤΕΟ από το τελευταίο βράδυ της Ίριδας – Η Ρούλα Πισπιρίγκου παίζει με το βρέφος και μαγνητοσκοπεί τις στιγμές

Οι συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της. Ιατροδικαστές, αστυνομικοί και εισαγγελείς ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα δύο μικρότερα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Πρώτη στη σειρά κατέληξε η Μαλένα και δεύτερη η Ίριδα. Η εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε το βρέφος, τον Μάρτιο του 2021, χαρακτηρίζεται ως “κλειδί” για τις περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση, που συγκλονίζει.

Η Ίριδα βρέθηκε νεκρή μέσα στην κούνια της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Κατά δήλωση της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδελφής της, η δεύτερη ήταν που εντόπισε το παιδί νεκρό. Όπως είχαν αναφέρει και σε συνεντεύξεις τους, βρήκαν μάλιστα στην κούνια και ένα πανάκι, το οποίο είχε αίμα. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές.

Το thebest.gr, δημοσίευσε σήμερα ένα νέο βίντεο σχετικό με την υπόθεση. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το βίντεο μαγνητοσκόπησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μία ημέρα πριν βρεθεί νεκρή η Ίριδα. Ήταν 20 Μαρτίου του 2021. Το τελευταίο βράδυ του βρέφους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από μαρτυρικές καταθέσεις, είναι το βράδυ της ημέρας που η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου γύρισε πίσω το παιδί από τον Αλισσό, όπου και βρισκόταν. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, η μητέρα της Ίριδας είχε ζητήσει να επιστρέψει το μωρό στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Στο βίντεο, η Ρούλα Πισπιρίγκου -διακρίνεται το χέρι της καθώς παίζει με το ποδαράκι του παιδιού- τραβάει με το κινητό της τηλέφωνο την μικρή Ίριδα, η οποία είναι ξαπλωμένη σε μια μεγάλη επιφάνεια που μοιάζει με χαλί και της μιλάει με γλύκα και πειράγματα. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται ένα παιχνίδι: ένα λαγουδάκι-κουδουνίστρα. Από το βάθος ακούγεται ο ήχος ανοικτής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εκείνο το βράδυ, η Ρούλα Πισπιρίγκου δημοσίευσε το βίντεο αυτό στο facebook γράφοντας: “έχει σοβαρή συζήτηση με το πόδι της..#ολημουζωη #ιριδα”.

Λίγες ώρες μετά, το βρέφος σταμάτησε να χαμογελά για πάντα.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα λύνει τη σιωπή της για τον θάνατο της Ίριδας και τις νέες εξελίξεις

Με αφορμή την εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Αγγελική Τσιόλα μίλησε για τις εξελίξεις.

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου της Ίριδας. Αιτία θανάτου καταγεγραμμένη στην ιατροδικαστική έκθεση «δια χειρός» της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα που διενήργησε στις 22 Μαρτίου του 2021.

Αγενεσία φλεβοκόμβου, είχε καταγραφεί από την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου ως αιτία θανάτου. Παθολογική αιτία που αφορά σε σπάνια πάθηση η οποία έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι εργαστηριακές εξετάσεις αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Η ιατροδικαστής Τσιόλα συμπληρώνει στην έκθεση πνευμονικό οίδημα. Διπλή η αιτία θανάτου; Από ότι φαίνεται ναι, αφού η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα όπως η ίδια έχει επισημάνει, ήταν η πρώτη φορά που συμπλήρωσε σε ιατροδικαστική έκθεση και άλλη αιτία θανάτου.

Ίριδα- Πάτρα

Η πρώτη φορά που σε ιατροδικαστική έκθεσή της εγγράφεται διπλή αιτία θανάτου. Προφανώς η συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, είχε διαφορετικές επισημάνσεις.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων η κα Αγγελική Τσιόλα απάντησε στην εφημερίδα «Η Γνώμη» στο  ερώτημα εάν τίθεται ζήτημα επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης της Ίριδας ώστε να προκύψουν νέα στοιχεία.

Όπως δήλωσε η ιατροδικαστής, «η προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη και διενεργείται από την Εισαγγελία εστιάζει στη συνδυαστική μελέτη των θανάτων εξ αφορμής του θανάτου του τρίτου παιδιού».

Αγγελική Τσιόλα

Όσον αφορά στην ύπαρξη και απόδοση νέων στοιχείων από τον θάνατο της Ίριδας είναι κάθετη.

«Όχι βέβαια. Η ιατροδικαστική έκθεση για τον συγκεκριμένο θάνατο είναι πλήρης. Όπως είπα δεν αφορά την εμφάνιση νέων στοιχείων αλλά τη συνδυαστική μελέτη των θανάτων».

Σε ερώτηση αν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία και εκτίμηση για τον θάνατο της Ίριδας απάντησε ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Θα καταθέσω. Είναι προφανές ότι πριν από την κατάθεσή μου δεν είναι δυνατόν να προβώ σε καμία σχετική με την υπόθεση αναφορά και να κάνω εκτιμήσεις».

Για το θέμα της σπιτονοικοκυράς η κα Τσιόλα απάντησε ότι «αν διαταχθεί εκταφή και νεκροτομή – νεκροψία για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, αρμόδια για να διενεργήσει τη νεκροτομή – νεκροψία και τη σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης είναι η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και βεβαίως η ίδια ως προϊσταμένη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά τον θάνατο της Ίριδας

Πριν από μερικές ημέρες, είχε προκαλέσει αίσθηση η αποκάλυψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απευθυνθεί σε δικηγόρο μετά τον θάνατο της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην εκπομπή του MEGA Live NEWS, η γνωστή δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου, η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε ποινικολόγο μετά τον θάνατο της Ίριδας, η οποία έφυγε από τη ζωή όταν ήταν 6,5 μηνών, τον Μάρτιο του 2021. Με την δικηγόρο είχε επικοινωνήσει η 33χρονη μητέρα, ζητώντας τη νομική της υποστήριξη όταν είχαν πεθάνει τα δύο πρώτα κορίτσια, η Μαλένα και η Ίριδα.

«Η κυρία Πισπιρίγκου είχε επιδιώξει να με συναντήσει σε προγενέστερο χρόνο, όταν είχαν ήδη πεθάνει τα δύο πρώτα παιδιά και πριν τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Είχε παρακολουθήσει τη δίκη της μικρής Άννυ και με είχε παρακολουθήσει ως συνήγορο. Μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν ένα άτομο που παρακολουθούσε τηλεόραση, υποθέσεις και εγκλήματα, και ζητούσε τότε τη νομική μου υποστήριξη», δήλωσε.

«Μου είχε προκαλέσει ενδιαφέρον γιατί δεν μου είχε φέρει ποινική δικογραφία να μελετήσω. Δεν συνέτρεχε κανένας λόγος τότε, δεν ήταν ούτε κατηγορουμένη ούτε ύποπτη, συνεπώς αυτό που της είπα και της ίδιας είναι ότι δεν χρειάζεται τη δική μου υποστήριξη και των συνεργατών μου», τόνισε η κ. Παναγοπούλου.

«Το ένστικτο, η πείρα μου, δεν μου έδινε την αίσθηση… Είχε χάσει δύο παιδιά και αυτό με συγκλόνισε. Όταν ακούω στην άλλη γραμμή μία χαροκαμένη μάνα, συνήθως δεν με καλούν οι ίδιες, αλλά κάποιος συγγενής. Η κυρία Πισπιρίγκου δεν έβαζε τελεία. Ήταν ένα άτομο που ήθελε να είναι ένα βήμα μπροστά. Της είχα πει χαρακτηριστικά ότι αγορεύει μόνη της», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.