Ρομάν Αμπράμοβιτς: Επιβεβαιώνεται η δηλητηρίασή του – Έχασε την όρασή του για ώρες

Πηγές κοντά στον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαιώνουν ότι εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης στη διάρκεια συνομιλιών στο Κίεβο, ενώ ο ίδιος έχει αναλάβει ρόλο ειρηνοποιού τη στιγμή που συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, που πλέον έχει αναρρώσει, υπέφερε από ξεφλούδισμα στο δέρμα και κόκκινα μάτια.  Πηγή κοντά στον Αμπράμοβιτς είπε στο BBC ότι υπέφερε από συμπτώματα δηλητηρίασης. Είπε ότι τώρα έχει αναρρώσει και συνεχίζει τις διαπραγματευτικές του προσπάθειες ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πηγή είπε στον Guardian ότι ο Ρώσος ολιγάρχης έχασε την όρασή του για ώρες και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στην Τουρκία.

Ο Αμπράμοβιτς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 14 Μαρτίου, δέκα μέρες μετά τη φερόμενη δηλητηρίαση

Αναλυτές του ερευνητικού Bellingcat επιβεβαίωσαν ότι τρία μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, περιλαμβανομένου και του Αμπράμοβιτς, που παρευρίσκονταν στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία στις 3 Μαρτίου εμφάνισαν συμπτώματα που συνάδουν με δηλητηρίαση με χημικά όπλα.

Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Shaun Walker του Guardian είπε: “Πηγή με άμεση γνώση μόλις μου επιβεβαίωσε τις αναφορές της WSJ/Bellingcat ότι ο Αμπράμοβιτς εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης. “Ο Ρομάν έχασε την όρασή του για ώρες” και νοσηλεύτηκε στην Τουρκία, πρόσθεσε η πηγή.

Να σημειωθεί ότι ήταν η αμερικανική Wall Street Journal που μετέδωσε την είδηση της πιθανής δηλητηρίασης του Ρώσου ολιγάρχη και δύο Ουκρανών διαπραγματευτών.

Τα τρία μέλη της αντιπροσωπείας έφυγαν από τις συνομιλίες στις 3 Μαρτίου και πέρασαν το βράδυ σε ένα διαμέρισμα στο Κίεβο. Όλοι υπέφεραν από φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα και είχαν διαπεραστικό πόνο στα μάτια τους μέχρι το επόμενο πρωί. Οι τρεις άνδρες είχαν καταναλώσει μόνο σοκολάτα και νερό τις ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Ένα τέταρτο μέλος της ομάδας που κατανάλωσε επίσης το ίδιο φαγητό και νερό δεν παρουσίασε συμπτώματα. Την επόμενη μέρα – στις 4 Μαρτίου – ο Αμπράμοβιτς, ο Ουμέροφ και ο άλλος διαπραγματευτής έφθασαν στην ουκρανική πόλη Λβιβ, ενώ πήγαιναν στην Πολωνία και μετά στην Κωνσταντινούπολη για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.