Έκλεισαν τα σχολεία θηλέων οι Ταλιμπάν και η Ουάσιγκτον ακύρωσε τις συνομιλίες

Η είδηση είναι ότι με αυτούς τους τύπους θέλουν συνομιλίες…

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Ταλιμπάν, που κατέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, έκλεισαν όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενώ αρχικά δήλωναν ότι έχουν… αλλάξει και δεν προτίθενται να κλείσουν σχολεία, επιτρέποντας στα κορίτσια να φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια, λίγες μόνο ώρες μετά την επαναλειτουργία των σχολείων θηλέων, πήραν απόφαση να τους βάλουν λουκέτο!

Αυτή τους η απόφαση οδήγησε την Ουάσιγκτον στη ματαίωση των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ, που πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή.

«Ακυρώσαμε ορισμένες από τις δεσμεύσεις μας, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων που είχαν προγραμματιστεί στη Ντόχα για το Φόρουμ της Ντόχα, και έχουμε καταστήσει σαφές ότι βλέπουμε αυτή την απόφαση ως μια πιθανή καμπή στη δέσμευσή μας», δήλωσε η εκπρόσωπός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζαλίνα Πόρτερ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.