Κιμ Γιονγκ Ουν: Η εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή του

Φανερά αδυνατισμένος ήταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες της Βόρειας Κορέας. Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ λόγω της μεγάλης απώλειας βάρους του, η οποία ήταν εμφανής στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον Σεπτέμβριο φημολογείτο ότι ο Κιμ είχε χάσει περισσότερα από 40 κιλά, είδηση που “ράγιζε τις καρδιές” του λαού του.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα κρατικά Μέσα, χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πιο αδύνατος από ποτέ. Ο 37χρονος ηγέτης της Βορείου Κορέας προήδρευσε της συνεδρίασης του κυβερνώντος κόμματος και η αλλαγή στην εμφάνισή του ήταν έντονη, τόσο όσον αφορά στα κιλά του όσο και στη γενικότερη εικόνα του.

O Kιμ Γιονγκ Ουν εμφανώς αδυνατισμένος, στη χθεσινή συνεδρίαση του κόμματος

Η συνεδρίαση στην οποία κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζήτησαν πώς “θα καθοδηγήσουν τον αγώνα του κόμματος και του λαού στο επόμενο στάδιο της νίκης” έρχεται καθώς η Βόρεια Κορέα έρχεται καθώς η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα που προκάλεσαν οι διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν για τα πυρηνικά όπλα και τα πυραυλικά προγράμματα, οι φυσικές καταστροφές, καθώς και το κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε η ίδια η Πιονγκγιάνγκ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού και το οποίο ελαχιστοποίησε το εμπόριο.

Στο μεταξύ, η χώρα στις 17 Δεκεμβρίου τίμησε τη δέκατη επέτειο από τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και την ανάληψη της εξουσίας από τον 37χρονο ηγέτη.  Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, ο δεύτερος της δυναστείας της οικογένειας Κιμ, κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα για 17 χρόνια μέχρι τον θάνατό του στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Εκείνη την περίοδο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν την είδηση παρά μόνο δύο ημέρες αργότερα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν την 1η Ιανουαρίου 2019

Υπό τη διακυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, η Βόρεια Κορέα υπέφερε από λιμό τη δεκαετία του 1990 και ο γιος του, ερχόμενος στην εξουσία, υποσχέθηκε ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να σφίξουν το ζωνάρι, δέσμευση που ωστόσο δεν κατάφερε να τηρήσει καθώς δέκα χρόνια μετά η χώρα είναι αντιμέτωπη και με οικονομική κρίση και με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Οι φωτό από το Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.