Μπιλ Γκέιτς για “Όμικρον”: Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας

Προβληματισμένος σχετικά με την παραλλαγή “Όμικρον” του κορονοϊού, εμφανίζεται ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος προβλέπει ότι “εισερχόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας” και ότι η Όμικρον “θα χτυπήσει την πόρτα όλων μας”, ενώ γνωστοποιεί ότι ο ίδιος ήδη ακύρωσε τα περισσότερα σχέδια που είχε κάνει για τις γιορτές. Εκτιμά, πάντως, σε αναρτήσεις του στο Twitter ότι “αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022”.

Αναλυτικά, ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε ότι την ώρα που όλοι θεωρούσαμε ότι η ζωή επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα, όλα δείχνουν ότι εισερχόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας.

“Η μετάλλαξη Όμικρον θα χτυπήσει την πόρτα όλων μας. Οι στενοί μου φίλοι το έχουν τώρα και έχω ακυρώσει τα περισσότερα σχέδια των διακοπών μου” υπογραμμίζει και προσθέτει: “Το μεγάλο άγνωστο είναι πόσο άρρωστο σε κάνει η Όμικρον. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μέχρι να μάθουμε περισσότερα για αυτό. Ακόμα και αν η σοβαρότητά της σε σχέση με τη Δέλτα είναι πολύ λιγότερη, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματική η μετάλλαξη“.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, “αν υπάρχουν καλά νέα εδώ είναι ότι η Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από τρεις μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι κακοί, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν κάνουμε τα σωστά βήματα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022″ και καταλήγει με την επισήμανση ότι “ξέρω ότι είναι απογοητευτικό να μπαίνουμε σε μια άλλη περίοδο διακοπών με τον COVID να πλανάται από πάνω μας. Αλλά δεν θα είναι έτσι για πάντα. Κάποτε η πανδημία θα τελειώσει και όσο καλύτερα φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τόσο πιο σύντομα θα έρθει αυτή η ώρα“.

Μπιλ Γκέιτς twitter

Μπιλ Γκέιτς twitter

Μπιλ Γκέιτς twitter

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.