1.000 κρούσματα της «Όμικρον» κατέγραψε η Δανία σε ένα 24ωρο

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον έκανε η Δανία, καθώς κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες πάνω από 1.000 κρούσματα.

Ξεπέρασε την Τρίτη για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μέσα σε μία ημέρα και οι Αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.

Η χώρα, που βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά τον αριθμό τεστ αλλά και την αλληλούχιση του γονιδιώματος για τον εντοπισμό των παραλλαγών, κατέγραψε συνολικά 4.535 κρούσματα της Όμικρον, εκ των οποίων τα 1.098 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό της Υπηρεσίας Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών (SSI).

Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι θεαματική, μόλις δύο εβδομάδες αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Δανία, στις 28 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα περισσότερα (περίπου 2.700) εντοπίστηκαν στην Κοπεγχάγη και τα περίχωρά της.

Η SSI προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον θα αντικαταστήσει τη Δέλτα και θα γίνει η κυρίαρχη στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.