Σεούλ: Γιατί θεωρείται η πρώτη «πόλη των 10 λεπτών»;

Επισήμως ονομάζεται «Project H1»

«Πόλη των 10 λεπτών» αποκαλούν τη Σεούλ οι εμπνευστές της, όπου χάρη στο σχεδιασμό αυτόν, οι κάτοικοί της θα μπορούν να έχουν όλες τις ανέσεις, είτε στα hichtech σπίτια τους, είτε σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από αυτό – και μάλιστα με τα πόδια.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός φυσικού πολεοδομικού σχεδίου και ενός πρόσθετου επιπέδου τεχνολογίας ως «μια πλήρως ψηφιακά εξυπηρετούμενη γειτονιά για να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων και να ελευθερώσει χρόνο για δραστηριότητες αναψυχής».

Η ψηφιακή υποδομή θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη διαχείριση της παραγωγής ενέργειας και την κατανάλωση, καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι θα καλλιεργούνται για τοπική παραγωγή τροφίμων. 

 

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την απόλυτη σύγχρονη πόλη 10 λεπτών, όπου η καθημερινή εμπειρία ζωής των κατοίκων είναι η κορυφαία προτεραιότητα», λέει ο συνιδρυτής του UNStudio, Μπεν βαν Μπέρκελ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.