ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 52 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ τρεις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Σινά

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν την 9η Φεβρουαρίου την επιχείρηση ευρείας κλίμακας που βάπτισαν «Σινά 2018», κατά διαταγή του προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έπειτα από τη διάπραξη μιας επίθεσης εναντίον τεμένους στη χερσόνησο με 300 νεκρούς, η οποία αποδόθηκε από τις αρχές στο ΙΚ.

Σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ο στρατός γνωστοποίησε την «εξουδετέρωση» των 52 «τακφιριστών» (σουνιτών εξτρεμιστών), κατά τη διάρκεια δυο επιχειρήσεων.

Τρεις στρατιωτικοί έχασαν επίσης τη ζωή τους στις δύο επιχειρήσεις, κατά το επιτελείο, το οποίο δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς διεξήχθησαν.

Στην ανακοίνωση οι νεκροί περιγράφονται ως «πολύ επικίνδυνοι» τζιχαντιστές και προστίθεται ότι είχαν στην κατοχή τους αυτόματα τουφέκια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και ένα τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Κατά την ίδια πηγή, περίπου οι μισοί σκοτώθηκαν στην Αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βασίζεται στις ανακοινώσεις του αιγυπτιακού επιτελείου, οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές που έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισε η επιχείρηση «Σινά 2018» ανέρχονται σε τουλάχιστον 509. Κατά επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου τριάντα στρατιωτικοί.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.