Λετονία: Απαγόρευση ψήφου στους ανεμβολίαστους βουλευτές – Μαχαίρι και στους μισθούς

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε την Παρασκευή πρόταση να απαγορευτεί σε βουλευτές, που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, να συμμετέχουν σε ψηφοφορίες στο νομοθετικό έργο αλλά και σε συζητήσεις.

Η Λετονία, που έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η πρώτη στο μπλοκ που επέβαλε εκ νέου μέτρα λοκντάουν αυτό το φθινόπωρο, καθώς η αύξηση των μολύνσεων Covid-19 απειλεί να καταλάβει το Σύστημα Υγείας της.

Τους περιορισμούς στους βουλευτές που απορρίπτουν τον εμβολιασμό, οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την περικοπή του μισθού τους, υπερψήφισαν οι 62 από τους 100 βουλευτές του σώματος και θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα έως τα μέσα του 2022.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως εννέα βουλευτές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν.

Η απαγόρευση στους ανεμβολίαστους βουλευτές εντός του κοινοβουλίου κρίθηκε απαραίτητη για να τονωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές της κυβέρνησης να ελέγξουν το κύμα μολύνσεων Covid-19, δήλωσε ο εισηγητής του νομοσχεδίου Γιάνις Ράνκανς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου.

Η Λετονία, με πληθυσμό 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 236.765 κρούσματα και 3.646 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, από την αρχή της πανδημίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.