Το πολεμικό ναυτικό της Κίνας είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη

Το πολεμικό ναυτικό της Κίνας είναι το μεγαλύτερο του πλανήτη καθώς διαθέτει στις τάξεις του 355 σκάφη, σύμφωνα με έκθεση του έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post από το σύνολο αυτών των 355 σκαφών (στα οποία περιλαμβάνονται και υποβρύχια), τα 145 είναι πολεμικά πλοία επιφανείας πρώτης γραμμής.

Η έκθεση κάνει αναφορά στις ικανότητες του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού για χτυπήματα μεγάλης ακρίβειας σε χερσαίους στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, για την ενίσχυση του στον τομέα του ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το αμερικανικό υπουργείο θεωρεί ότι η Κίνα έχει ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες της για επίδειξη ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά θεωρεί ότι σε έναν ορίζοντα λιγότερο της δεκαετίας (το 2030), η κινεζικός στόλος θα έχει αυξηθεί στα 460 σκάφη.

Παράλληλα με το μεγαλύτερο πολεμικό ναυτικό, η Κίνα διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό του πλανήτη και την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορία.

Και βέβαια έχει στο οπλοστάσιο της πυρηνικά όπλα.

Η έκθεση του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει τη σημασία της καθώς έρχεται σε μια ώρα που οι εντάσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν έχουν αυξηθεί.

Το διαχρονικό σημείο τριβής είναι η ανεξαρτησία της Ταϊβάν, την οποία όμως αρνείται κατηγορηματικά να αναγνωρίσει η Κίνα.

Για περισσότερο από ένα έτος η Κίνα έκανε αναρίθμητες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ταϊβάν, με αποκορύφωμα την 1η Οκτωβρίου όπου συμμετείχαν 38 κινεζικά αεροπλάνα.

Αργότερα μέσα στον μήνα οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έστειλαν πολεμικά πλοία στα στενά της Ταϊβάν, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε από την Κίνα.

Την περασμένη Παρασκευή η Κίνα αύξησε κατακόρυφα τη ρητορική της ενάντια στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, ανακοινώνοντας ότι ο οποιοσδήποτε που θα υποστηρίξει την ανεξαρτησία της, θα είναι ποινικά υπόλογος δια βίου.

Μάλιστα στην κινεζική «μαύρη λίστα» μπορούν να μπουν και ξένοι πολίτες, στους οποίους θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα και θα αδυνατούν να συνεργαστούν με κινεζικές επιχειρήσεις ή Κινέζους πολίτες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα εκφράζει την πρόθεση της να τιμωρήσει τόσο αυστηρά όποιον εκφράσει την υποστήριξη του στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.