Τουρκικός αχταρμάς: Ο μεγαλοϊδεατισμός της Ελλάδας απειλεί την Τουρκία με τα πυρηνικά της Γαλλίας!

Μέσα στο ψέμα και μια αλήθεια από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία θέλει «δική της» την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκ των αρχιτεκτόνων του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» απόστρατος αντιναύαρχος και πλέον καθηγητής, Τζιχάτ Γιαϊτζί με μια συνέντευξη-ορισμό της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας, μέσα στα απίστευτα ψεύδη, λέει και μια αλήθεια: τον λόγο για τον οποίο η Τουρκία θέλει «δική της» την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γιαϊτζί, εφιστώντας την προσοχή στον «κίνδυνο» που κρύβεται πίσω από την «αμυντική συμφωνία δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ με την Ελλάδα», δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απειλεί την Τουρκία με την πυρηνική ενέργεια της Γαλλίας σύμφωνα με τα ιδανικά της «μεγάλης ιδέας της»!

Με δηλώσεις του στην Milli Gazete, ο εκ των αρχιτεκτόνων του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», σχολίασε: «Η μόνη πυρηνική δύναμη της ΕΕ είναι τώρα ξωπίσω μας. Αυτό είναι διεθνές έγκλημα. Με άλλα λόγια, απειλούν άλλες χώρες χρησιμοποιώντας πυρηνική ενέργεια. Αυτό χρειάζεται διαμαρτυρία και πολύ ξεκάθαρη ανακοίνωση ενώπιον του ΟΗΕ και της παγκόσμιας κοινής γνώμης»!

Στην ερώτηση γιατί είναι σημαντική η Ανατολική Μεσόγειος για την Τουρκία, ο Γιαϊτζί απάντησε στα βάθη του παρελθόντος ξεκινά η σημασία της και έκανε ειδική αναφορά στην Κύπρο: «Ο Ατατούρκ επέστησε επίσης την προσοχή στη σημασία του νησιού της Κύπρου και είπε ‘Κράτα τα μάτια και τα αυτιά σου στην Κύπρο’. Στην ιστορική πορεία, με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η νήσος Κύπρος είναι αεροπλανοφόρο όπως περιγράφεται από ξένους. Το νησί Κύπρος βρίσκεται στη μέση της Ανατολικής Μεσογείου, κοντά σε πολλές χώρες και στρατηγικές περιοχές. Η Ανατολική Μεσόγειος έχει γεωπολιτική, γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία. Είναι πολύτιμη».

nb keimeno milli gazzete

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετέχει στην εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου»

Η ανάλυση του Τούρκου για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο είναι εκπληκτικά διαστρεβλωτική:

«Η Ελλάδα, που δεν έχει ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο, διεισδύει στην περιοχή. Γιατί λέω ότι η Ελλάδα δεν έχει ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο;  Λένε: Το Καστελλόριζο, η Ρόδος, η Κρήτη είναι ελληνικά νησιά της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα δεν έχει ακτή στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι νησιωτική χώρα.

Δεν είναι σαν τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, την Ιαπωνία. Ο περιορισμός της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Ελλάδας δεν ξεκινά από τα νησιά της. Παρουσιάζονται ως νησιωτικά κράτη και περιορίζονται με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Επομένως, η Τουρκία δεν πρέπει να απευθυνθεί στην Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στην εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση κήρυξε ΑΟΖ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δήλωσε επίσης μια έκταση τριάντα φορές μεγαλύτερη από αυτήν. Μετά από αυτό πήραν την ΕΕ στο πλευρό τους. Όταν η Τουρκία έκανε ένα βήμα, η ΕΕ άρχισε να μας δημιουργεί δυσκολίες. Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να έχει τέτοια εξουσία».

Το δια ταύτα: «Όποιος ελέγχει την Ανατολική Μεσόγειο, ελέγχει τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική»

Ο λόγος για τον οποίο έχει… λυσσάξει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Κύπρο, αναλύθηκε εκτενώς από τον Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των όσων λέει:

«Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, είναι σαφέστατο ότι οι δυνάμεις που θέλουν να ελέγξουν ένα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής θα θέλουν να κυριαρχήσουν στην Κύπρο. Το βλέπουμε και σήμερα. Τα λιμάνια της ελληνοκυπριακής διοίκησης χρησιμοποιούνται από Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ και Γαλλία. Η Ελλάδα είναι ήδη εκεί. Αυτοί που ελέγχουν την Κύπρο ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που ελέγχουν την Ανατολική Μεσόγειο ελέγχουν τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Αν και η λεκάνη της Μεσογείου καταλαμβάνει το ένα τοις εκατό των θαλασσών του κόσμου, το 30% του παγκόσμιου εμπορίου πραγματοποιείται εδώ. Τόσο σημαντική είναι από οικονομικής άποψης. Επίσης, υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί οι πόροι είναι κατάλληλοι για να καλύψουν τις 500χρονες ανάγκες της Τουρκίας».

Η απόλυτη προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Τα λόγια είναι περιττά, όταν τα λέει όλα (στρεβλά) ο Τούρκος απόστρατος:

«Η Ελλάδα θέλει να εγκαθιδρύσει μια Μεγάλη Ελλάδα σύμφωνα με τα ιδανικά της μεγάλης ιδέας. Πρώτα από όλα θέλουν να συνδέσουν όλα τα νησιά με την Ελλάδα. Αυτό έχει ήδη συμβεί σε μεγάλο βαθμό. Το δεύτερο είναι η σύνδεση της Δυτικής Ανατολίας με την Ελλάδα... Το δοκίμασαν και αυτό το 1919. Και πάλι, από το 1950 έως το 1963, έως το 1974, προσπάθησαν να το πετύχουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν από ένα μήνα, ο Ελληνοκύπριος Υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχαν συνάντηση και είπαν ‘Στόχος μας είναι ο Ελληνισμός στην Κύπρο’. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ελληνοποίηση της Κύπρου. Και πάλι, υπάρχουν ιδέες για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και την οικοδόμηση ενός Πατριαρχείου τύπου Βατικανού. Είναι λοιπόν δυνατόν να πούμε ότι η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μεγαλοϊδεατικές ιδέες της;»

Μίλησε πάλι και για τις συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία, επαναλαμβάνοντας ότι… απειλείται η Τουρκία: «Σε αυτή τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, ένα γεγονός είναι πολύ σημαντικό. Είναι η Γαλλία, η Ελλάδα και η Τουρκία μέλη του ΝΑΤΟ; Είναι… Λοιπόν, η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που αναφέρει ότι ‘η επίθεση εναντίον μου είναι επίθεση εναντίον σου’ δεν υπάρχει ήδη στο ΝΑΤΟ; Ναι, στο άρθρο 5. Τότε γιατί την κάνεις; Μόνο αν στοχεύεις την Τουρκία, σημαίνει ότι υπάρχουν δύο χώρες στη συμμαχία του ΝΑΤΟ που στοχεύουν μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.