Η Ιταλία των 60 εκατ. είχε 900 λιγότερα κρούσματα από Ελλάδα σήμερα! – Η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αριθμούς

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι λόγω της Covid-19 καταγράφηκαν σήμερα 59 θάνατοι, έναντι 63 την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο συνολικός ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε στις 5.905 από τις 5.188 χθες.

Τελικά πόσο πιο αποτυχημένοι μπορούν να χαρακτηριστούν οι εν Ελλάδι διαχειριστές της κρίσης του κορωνοϊού όταν σήμερα κατάφεραν το απίστευτό. Να ξεπεράσουν σε αριθμό κρουσμάτων την Ιταλία των 60 εκατ. ψυχών, καθώς η γειτονική χώρα κατέγραψε 900 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με την Ελλάδα σήμερα ενώ οι θάνατοι ήταν αυξημένοι μόνο κατά 17 όταν η πληθυσμιακή διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής! 

Για σύγκριση η Ελλάδα σήμερα είχε 6.808 κρούσματα και 42 θανάτους! Και αυτό μιλώντας για μια χώρα με το 1/6 του ιταλικού πληθυσμού και παρόμοια επίπεδα εμβολιασμού. Και τα κυβερνητικά εδώ μέσα και “ειδικοί” μιλάνε για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας.

Στην Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, έχουν καταγραφεί 132.283 θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19, αριθμός που την κατατάσσει στην δεύτερη θέση στην Ευρώπη ως προς τον αριθμό των θανάτων μετά την Βρετανία και στην ένατη στον κόσμο. Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 4,8 εκατομμύρια κρούσματα.

Οι νοσηλευόμενοι με Covid-19, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έφθασαν σήμερα τις 3.045, σε σχέση με τις 3.029 που ήταν χθες.

Σήμερα εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας 36 ασθενείς, σε σχέση με τους 31 που εισήχθησαν χθες, ενώ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ ανήλθε σήμερα στους 383 εν σχέσει με τους 381 χθες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας χθες πραγματοποιήθηκαν 514.629 τεστ, ενώ προχθές 717.311.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.