Sputnik: Η Τουρκία θα επιτεθεί την Τρίτη στους Κούρδους (SDF) της Συρίας

Η Τουρκία φέρεται να είναι έτοιμη να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Στρατιωτικών Δυνάμεων (SDF) στην Βόρεια Συρία σήμερα Τρίτη, υποστηρίζει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Η Τουρκία και ένοπλες ομάδες πιστές στην Άγκυρα, ενδεχομένως να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση κατά της συμμαχίας Αράβων και Κούρδων και των Συριακών Στρατιωτικών Δυνάμεων (SDF) στην Βόρεια Συρία την Τρίτη (02/11), ανέφερε πηγή σχετική με το θέμα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο.

«Η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των Συριακών Στρατιωτικών Δυνάμεων (SDF) την Τρίτη και έδωσε οδηγίες στις ομάδες της αντιπολίτευσης να προετοιμαστούν γι’ αυτήν», συνέχισε η πηγή και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει από διαφορετικές κατευθύνσεις, και συγκεκριμένα από την Αζάζ και την Τελ Αμπιάντ.

Την περασμένη εβδομάδα, το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε μία πρόταση για επέκταση της εξουσιοδότησης για επιχειρήσεις «αντιτρομοκρατίας» κατά μήκους των συνόρων στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Συρία καταδίκασε την απόφαση «με τους πιο δυνατούς όρους».

Η Τουρκία πραγματοποίησε τρεις μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία ανάμεσα στο 2016 και στο 2019, με πρόσχημα την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών σχηματισμών.

Η Άγκυρα θεωρεί τις SDF, που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από τους μαχητές των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), «τρομοκρατική» ομάδα που συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.