Γιώργος Φίλης: «Ο Ερντογάν θεωρεί ότι όντως είναι μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία»

«Με την Τουρκία δυστυχώς δεν θα το αποφύγουμε το απευκταίο»

Στην τουρκική προκλητικότητα και στις κινήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά ο Γιώργος Φίλης διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής.

Οι δηλώσεις του προέδρου και η εντολή που έδωσε εντολή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κηρύξει 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, ”persona non grata”, επειδή απηύθυναν έκκληση για την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

«Θα είναι ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν αν απελάσει τους 10 πρέσβεις», σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Φίλης και συμπλήρωσε: «Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι όντως είναι μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Οι χώρες καταρρέουν από την υπερεξάπλωση και αυτόν το στρατηγικό λάθος υπολογισμό των ηγετών τους».

«Με την Τουρκία δυστυχώς δεν θα το αποφύγουμε το απευκταίο»

Όπως εξήγησε, από το Μάρτιο του 2018 όταν ξεκίνησε επισήμως και εμφανώς η παρουσία της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου «με την Τουρκία δυστυχώς δεν θα το αποφύγουμε το απευκταίο, άρα λοιπόν θα πρέπει να είμαστε είτε με τον κ. Ερντογάν είτε μετά τον κ. Ερντογάν».

Τέλος, ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής τόνισε πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται το πεδίο Ελλάδα-Κύπρο ως κοινό. «Δεν το αντιλαμβάνονται ως άλλο διαφορετικό κράτος. Το αντιλαμβάνονται ως στρατηγική κατά του ελληνισμού», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.