Κατεχόμενα: Αποδοκίμασαν τον Τατάρ – “Την ώρα που εσείς τρώγατε κεμπάπ στην Τουρκία…”

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε κατά την άφιξη του στα Κατεχόμενα ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έλειπε για διήμερο ταξίδι στο στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, μέλη της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» ΚΤΑΜS είχαν συγκεντρωθεί  έξω από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και τον υποδέχθηκαν με συνθήματα και πανό που έγραφαν «Ενώ η χώρα καίγεται» και «Καλώς ήρθατε στη χώρα κ. πρόεδρε».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας δήλωσε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ότι γίνονται αυξήσεις στα πάντα, δεν υπάρχει φαγητό στα σπίτια και ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απουσιάζει δεν υπάρχει «πρωθυπουργός» ή άλλος «αρμόδιος».

«Στη χώρα μας ούτε υγραέριο υπήρχε, ούτε βενζίνη. Την ώρα που εσείς τρώγατε κεμπάπ στο Γκαζίαντεπ, οι άνθρωποι σε αυτή την χώρα σκέφτονταν πώς θα περάσουν το τέλος αυτού του μήνα. Τα ταξίδια σας στο εξωτερικό έγιναν πλέον θέμα κοροϊδίας», ανέφερε ο Μπενγκιχάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ, ο οποίος δεν αποχώρησε γρήγορα από το σημείο μετά την άφιξή του, απέρριψε τις επικρίσεις ότι πηγαίνει στην Τουρκία για να «κάνει περίπατο», υποστηρίζοντας ότι οι συναντήσεις που πραγματοποιεί κατά τις επισκέψεις του είναι προς όφελος της «χώρας» και της οικονομίας της. Είπε ότι οι επισκέψεις γίνονται για να εξασφαλιστεί ροή τουριστών και φοιτητών και να γίνουν επενδύσεις στα Κατεχόμενα.

Κατεχόμενα Τατάρ

Ανέφερε ότι στο ταξίδι του τον συνόδευσε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, ενώ είπε ότι εκπρόσωποι οικονομικών οργανώσεων θα τον συνοδεύουν και κατά τις προσεχείς επισκέψεις του στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Γκαζίαντεπ ο Τατάρ συμμετείχε στην έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-22 στο πανεπιστήμιο Χασάν Καλιοντζού, όπου αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα. Συναντήθηκε επίσης με μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης.

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τατάρ

Ο Ερσίν Τατάρ προχώρησε για άλλη μια φορά σε προκλητικές δηλώσεις, τονίζοντας ότι μόνο με την στήριξη της Τουρκίας μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του ο τουρκοκυπριακός «λαός», διότι εντός της ΕΕ, το δίδυμο Ελληνοκύπριοι-Ελλάδα ακόμα έχουν μια «επεκτατική και συγκρουσιακή κουλτούρα».

«Στην Κύπρο μερικοί αντιπολιτευόμενοι ακόμα μας κατηγορούν δυστυχώς με την ανοησία ότι μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλά ανάμεικτα με τον ελληνοκυπριακό λαό και μπορεί να υπάρξει μια καλή συμφωνία» είπε.

Ο κ. Τατάρ έκανε λόγο για μια πολύ ανηλεή αντιπολίτευση στα κατεχόμενα. «Πάντα μου λένε ‘είσαι παπαγάλος της Τουρκίας’. Τελικά ο δικός μου δρόμος είναι ο σωστός. Ο δικός μου δρόμος είναι ο τουρκικός δρόμος. Ο δικός μου δρόμος είναι ο δρόμος της συμπόρευσης μαζί με την Τουρκία. Διότι αυτό είναι το σωστό» είπε.

Μιλώντας σε συνάντηση στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Γκαζίαντεπ, ο κ. Τατάρ είπε ότι το ψευδοκράτος έκανε βήματα στον τουρισμό, την ανώτατη εκπαίδευση και τις δραστηριότητες προώθησής της και θα προχωρήσει περισσότερο με την οικονομική στήριξη που θα δοθεί και τις εμπορικές συμφωνίες που θα συναφθούν.

«Η Κύπρος είδε πολλά παιχνίδια, έζησε πολλά παιχνίδια. Ξέρουμε πλέον ότι οι απέναντι δεν έχουν καλή θέληση. Πλέον υπάρχουν δύο κράτη. Στην Κύπρο υπάρχουν Τούρκοι και Έλληνες. Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Δεν είναι δυνατόν να ζήσουν μαζί αυτοί οι δύο λαοί. Επιχειρείται να επιστρέψουν οι Τουρκοκύπριοι στην προ του 1974 περίοδο. Δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί κανένα αποτέλεσμα από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν επί 50 χρόνια», είπε ο Τατάρ.

Επανέλαβε ότι έχει φέρει στο προσκήνιο την νέα πολιτική και την νέα αντίληψη και μιλώντας για τους Ελληνοκυπρίους είπε ότι «απέναντί μας υπάρχει μια αντίσταση και πείσμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ, Πολίτης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.