Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις παίκτριές μου, κατήγγειλε η προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Μαχτζαμπίν Χακίμι αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι μετά τη φρικτή δολοφονία, δημοσίευσαν αρκετές φωτογραφίες από το κομμένο κεφάλι της νεαρής αθλήτριας στα social media.

Η προπονήτρια Σοθράγια Αφζάλι (ψευδώνυμο) μίλησε στην περσική Independent αναφέροντας πως: κάθε παίκτρια ζει με το φόβο. Όλες αναγκάστηκαν να φύγουν ή να κρυφτούν. Μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό και οι προσπάθειες για βοήθεια από τις διεθνείς χώρες και τους οργανισμούς δεν ήταν επιτυχημένες.

Να θυμίσουμε πως οι Ταλιμπάν δεν επιτρέπουν  στις γυναίκες να αθλούνται. Τον Αύγουστο που μας πέρασε ακόμα μία παίκτρια βόλεϊ πυροβολήθηκε όπως είπε η Zahra Gayazi κατά την άφιξή της στην Αγγλία.

Τώρα ήταν η σειρά της Μαχτζαμπίν Χακίμι. Η είδηση της δολοφονίας της έγινε τώρα γνωστή γιατί οι Ταλιμπάν συνέλαβαν την οικογένειά της και την ανάγκασαν να σωπάσει για ημέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.