Όλα εδώ πληρώνονται! Αυξήθηκε η τιμή της μπύρας στη Γερμανία λόγω των καυσίμων

Τόσα χρόνια τα είχαν βάλει με το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο

Το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων θα συμπαρασύρουν και την τιμή της μπύρας, εθνικού ποτού για τη Γερμανία.

Την δήλωση έκανε ο Διευθύνοντας σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, Χόλγκερ Άιχελε, στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post»:

«Οι παρασκευαστές ποτών επηρεάζονται συνολικά από την έλλειψη και την αύξηση της τιμής μεμονωμένων εξαρτημάτων και πρώτων υλών. Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι αυξήσεις του κόστους σε πολλούς τομείς είναι τόσο εκτεταμένες ώστε πιθανότατα θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές αργά ή γρήγορα. Ο εφοδιασμός με μπύρα είναι μεν εξασφαλισμένος, αλλά η Ένωση Ζυθοποιών παρατηρεί με αυξανόμενη ανησυχία τα ακραία άλματα τιμών για μεμονωμένες πρώτες ύλες. Ιδίως το κριθάρι είναι επί του παρόντος ακριβό και υπάρχει έλλειψή του. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές αυξήθηκαν κατά περίπου 50%. Επιπλέον, η παραγωγή βύνης είναι ενεργειακά απαιτητική. Με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όπως το βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, το κόστος για τη βύνη αυξάνεται επίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άιχελε.

Τόσα χρόνια τα είχαν βάλει με το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο, αλλά κατά πως φαίνεται όλα εδώ πληρώνονται!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.