Σε υστερία ο τουρκικός Τύπος επιτίθεται στον Δένδια

Οργή που παίρνει σάρκα και οστά μέσω σπασμωδικών κινήσεων και… προσβολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ήταν το κοκτέιλ με το οποίο δέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, μεταδίδει το Capital.

Η «Yeni Safak», ιδιοκτησίας φίλου του Ερντογάν, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με δημόσιους διαγωνισμούς, γράφει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο», παραποιώντας εμφανώς τα λεγόμενα του Ν. Δένδια για το casus belli και προσβάλει τον Έλληνα ΥΠΕΞ γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της: «Τι ήπιες Δένδια;».

Η διαδικτυακή «Takvim» γράφει ότι οι ΗΠΑ «επέλεξαν την πλευρά τους και υπέγραψαν με την Ελλάδα».

Η «Cumhuriyet», φανερά αντιπολιτευτική εφημερίδα, γράφει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έβαλαν τις υπογραφές τους σε αμυντική συνεργασία και θα επεκταθεί η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα «Hürriyet» στο ρεπορτάζ της σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Άντονι Μπλίνκεν επισημαίνει ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

Από την πλευρά του το «CNN Türk» υπογραμμίζει ότι εκτός από τις δύο αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, η Ελλάδα υπέγραψε και με την Αίγυπτο συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Χαμηλοί τόνοι από το «Habertürk», το οποίο κάνει απλή αναφορά στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

H «Yeni Cağ» γράφει ότι σχηματίστηκε «βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας», από Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ.

Παράλληλα ο διαδικτυακός ιστότοπος «Azinlikca» (διασπορά) που έχει έδρα του την Κομοτηνή φιλοξενεί την είδηση με τίτλο «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δόθηκε στον αμερικανικό στρατό».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.