Η Τουρκία βομβαρδίζει με χημικό αέριο «μουστάρδας» τους Κούρδους αντάρτες (PKK)

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών στα βουνά του νότιου (ιρακινού) Κουρδιστάν εδώ και αρκετούς μήνες, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, χρησιμοποιείται ένας νέο είδος χημικού πολέμου που είναι σημαντικά ισχυρότερος από τους προηγούμενους.

Σύμφωνα με το HPG (τον ένοπλο βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν – PKK), η εκρηκτική επίδραση αυτού του όπλου είναι εξαιρετικά υψηλή, οι ποσότητες αερίου που εκλύονται στην ατμόσφαιρα επεκτείνουν καταστροφή σε μια μεγάλη περιοχή και καταστρέφουν όλη τη ζωή.

Ο Σύλλογος Φοιτητών από το Κουρδιστάν (YXK) και οι Φοιτήτριες από το Κουρδιστάν (JXK) εξέδωσαν μια ανακοίνωση σχετικά με αυτήν τη νέα εξέλιξη υπό τον τίτλο «Bis (2-χλωροαιθυλο) σουλφίδιο και τα τουρκικά εγκλήματα».

Οι φοιτητικές ενώσεις θέτουν ερωτήματα όπως τι έχει κάνει η Ευρώπη με αυτό και τι μπορεί να γίνει γι ‘αυτό.

Γιατί η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα;

Η παράνομη εισβολή της Τουρκίας στο νότιο (ιρακινό) Κουρδιστάν συνεχίζεται για περισσότερες από 160 ημέρες.

Παρά την πιο σύγχρονη τεχνολογία και τα νεότερα όπλα, που το τουρκικό κράτος διαθέτει και χρησιμοποιεί κατά των ανταρτών, δεν σημειώνει πρόοδο ενάντια στην αντίσταση των ανταρτών.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι αντάρτες έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.

Έχει εξελιχτεί πραγματικά σε αντάρτικο του 21ου αιώνα.

Ο τουρκικός στρατός είναι απελπισμένος και ως εκ τούτου καταφεύγει στις πιο βρώμικες μεθόδους.

Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιεί χημικά όπλα εδώ και μήνες».

Ποιος υποστηρίζει το τουρκικό πρόγραμμα χημικών όπλων;

Όταν ο Άσαντ χρησιμοποίησε δηλητηριώδες αέριο εναντίον του συριακού λαού που διαμαρτυρόταν στη Συρία, ο Οργανισμός Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ξεκίνησε έρευνα.

Αποδείχθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε η νευρική τοξίνη σαρίν και αέριο χλώριο.

Ο γερμανικός Τύπος ανέφερε εκτενώς τις περιπτώσεις χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.

Σύμφωνα με την «Tagesschau» και την έρευνα του Συριακού Αρχείου και της Πρωτοβουλίας Ανοικτής Κοινωνίας για τη Δικαιοσύνη, γερμανικές εταιρείες συμμετείχαν στο πρόγραμμα χημικών όπλων του Άσαντ.

Πρέπει τώρα να υποθέσουμε ότι γερμανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες υποστηρίζουν το τουρκικό πρόγραμμα χημικών όπλων, μεταδίδει το ANF.

Το ΝΑΤΟ είναι ο δικαστής και η Τουρκία ο δήμιος

Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει έρευνες εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν;

Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, όταν ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε λευκό φώσφορο στη Ροζάβα εναντίον του άμαχου πληθυσμού, αυτό αγνοήθηκε από τις γερμανικές και ευρωπαϊκές Αρχές, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τον ΟΑΧΟ.

Η κύρια διαφορά μεταξύ Τουρκίας και Συρίας είναι ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Για τον λόγο αυτό, η Δύση σιωπά για την παράνομη χρήση δηλητηριωδών αερίων από τον τουρκικό στρατό.

Το ΝΑΤΟ είναι ο δικαστής και η Τουρκία ο εκτελεστής της διεθνούς συνωμοσίας ενάντια στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας.

Αλλά πρέπει επίσης να ρωτήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια: Τον Οκτώβριο του 2019, η τουρκική κυβέρνηση δώρισε 30.000 ευρώ στον ΟΑΧΟ. Μπορούν αυτά και άλλα δώρα να διαφθείρουν τον ΟΑΧΟ;

Κάλεσμα στην κουρδική ομογένεια

Το αρχηγείο του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας (HPG) καλεί τον κουρδικό λαό στο εξωτερικό, γυναίκες, νέους και διεθνιστές να επιστήσουν την προσοχή στα εγκλήματα που διαπράττονται στο Νότιο Κουρδιστάν.

Πάνω απ ‘όλα, γράφουν οι Κούρδοι φοιτητές, εμείς ως νέοι στην Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, καθώς οι εντολές και οι αποφάσεις για αυτά τα εγκλήματα λαμβάνονται εδώ

Μπορούμε να επιστήσουμε την προσοχή στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κουρδιστάν μέσω κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδηλώσεων, εκστρατειών, επικοινωνώντας με ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεόραση ή απλώς μιλώντας σε φίλους και συγγενείς.

Πάνω απ’ όλα, πρέπει επίσης να ασκήσουμε πίεση σε θεσμικά όργανα να αναλάβουν δράση κατά της διεθνούς συνωμοσίας εναντίον του Προέδρου APO (Abdullah Öcalan) και του κουρδικού κινήματος.

Όσοι έχουν συνείδηση, που πιστεύουν στον όμορφο αυτόν κόσμο, πρέπει να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα.

Ακόμα και ο πόλεμος έχει τους κανόνες και την ηθική του.

Η Τουρκία παραβιάζει όχι μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τον στρατιωτικό νόμο.

Απαιτούμε να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Κάτω ο φασισμός! Υψηλή διεθνής αλληλεγγύη!

Τι είναι το νέο αυτό χημικό που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι

Το χημικό bis (2-chloroethyl) sulphide (σουλφίδιο) είναι ένας χημικός παράγοντας πολέμου από την ομάδα της μουστάρδας που είναι επιβλαβής για το δέρμα.

Άλλες ονομασίες είναι μουστάρδα, μουστάρδα, μουστάρδα θείου, μουστάρδα S, κίτρινο σταυρό αέριο, υπερίτης ή υπερίτης θείου.

Δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί αέριο μουστάρδας.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις των χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η Τουρκία ταιριάζουν με την περιγραφή του αερίου μουστάρδας.

Είναι επομένως επείγον να διερευνηθούν αυτές οι επιθέσεις.

Η ονομασία μουστάρδα

Παλαιότερα ονομάστηκε από τους Γάλλους υπερίτης, από το όνομα της πόλης Υπρ όπου πρωτοχρησιμοποιήθηκε, ενώ από τους Γερμανούς ονομάστηκε LOST, από τα αρχικά των Γερμανών χημικών Λόμμελ και Στάινκοφ, που είχαν την έμπνευση να χρησιμοποιηθεί ως πολεμικό χημικό όπλο.

Σήμερα ονομάστηκε έτσι επειδή μια μέθοδος παραγωγής του αποφέρει ένα μη καθαρό, καστανοκίρινο υγρό που μυρίζει σαν μουστάρδα.

Την εύκολη παρασκευή του αερίου μουστάρδας εκμεταλλεύτηκαν οι δυνάμεις του ISIS στην Συρία και το Ιράκ αφού χρησιμοποιούν το αέριο εναντίον αμάχων αλλά και στρατιωτών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.