Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση στα κατεχόμενα της Κύπρου

Την παραίτηση της τρικομματικής ψευδοκυβέρνησης στα κατεχόμενα της Κύπρου υπέβαλε ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ στον Τουρκοκύρπιο κατοχικό και αποσχιστή ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη ψευδοβουλή, οι εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψε εντός της ψευδοκυβέρνησης.

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Σανέρ πρόσθεσε ότι η τρικομματική ψευδοκυβέρνηση σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη ψευδοβουλή στις 19 Δεκεμβρίου.

Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη ψευδοβουλή εμποδίζει την ψευδοκυβέρνησή από του να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Ως τελευταίο, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση -όπως είπε– για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» ψευδοεκλογών απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή την ψευδοβουλή «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.