Ιράκ: Ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον επικεφαλής των οικονομικών του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καντίμι ανακοίνωσε ότι συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών «έξω από τα σύνορα» ο Σάμι Τζάσιμ, ο οποίος είχε την οικονομική εποπτεία της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (Ισλαμικό κράτος) και ήταν στενός βοηθός του πρώην ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Μπαγκντάντι.

«Ενώ οι ήρωές μας [οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ] επικεντρώθηκαν στην ασφάλεια των εκλογών, οι συνάδελφοί τους [οι ιρακινές εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών] διεξήγαγαν μια πολύπλοκη εξωτερική επιχείρηση για τη σύλληψη του Σάμι Τζασίμ», έγραψε στο twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Ο Τζασιμ φέρεται να επέβλεπε τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ παλαιότερα είχε συνεργαστεί με τον πρώην ιρακινό ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, μέχρι που ο τελευταίος σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις το 2006.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζασίμ «υπηρετούσε ως ισοδύναμος … υπουργός Οικονομικών, εποπτεύοντας τις δραστηριότητες δημιουργίας εσόδων του της τρομοκρατικής ομάδας από παράνομες πωλήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου, αρχαιοτήτων και ορυκτών».

*φωτό από: ina.iq

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.