Συντριπτικό χτύπημα των Κούρδων κατά του τουρκικού στρατού στην Συρία!

Σκληρό χτύπημα δέχτηκε ο τουρκικός στρατός στην Συρία, όταν ομάδα Κούρδων αγωνιστών σε μία πρωτοφανή επίδειξη τόλμης και θάρρους, έστησαν ενέδρα σε τουρκική αυτοκινητοπομπή στρατιωτικών οχημάτων.

20F500BD E257 4491 9009 45148FD1ED78

Το χτύπημα ήταν συντριπτικό, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αρκετοί τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι τραυματίστηκαν. Μέχρι αυτή τη στιγμή το τουρκικό υπουργείο άμυνας δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο είναι ότι την ίδια στιγμή που έγινε η επίθεση των Κούρδων, το πυροβολικό της Συρίας ισοπεδώνει κυριολεκτικά θέσεις ισλαμιστών που συνεργάζονται με τους τούρκους, τόσο στο Ιντλίμπ, αλλά και στην επαρχία του Χαλεπίου!

Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για συντονισμένη επίθεση, καθώς οι Κούρδοι αγωνιστές βλέπουν με δυσπιστία τόσο την συριακή κυβέρνηση, όσο και την Ρωσία λόγω των σχέσεων που διατηρούν με τις ΗΠΑ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι λίγες ημέρες πριν όρος ως πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαίτησε να απομακρυνθούν άμεσα οι τουρκικές δυνάμεις από την βόρεια Συρία!

Η πρόσφατη επίθεση όμως συνιστά ένα μήνυμα προς την Τουρκία, ότι είναι ανεπιθύμητη στην περιοχή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.