Η Τουρκία μετέφερε 100ντάδες Σύρους τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Λιβύη

Την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι η Τουρκία μετέφερε 330 Σύρους τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Λιβύη νωρίς το πρωί.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε στην αναφορά του ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη και να απομακρύνουν από τη Λιβύη εκείνους των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει και που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Συρία, σύμφωνα με μια τακτική διαδικασία ανταλλαγής.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι μια νέα «σειρά» Σύρων μισθοφόρων αναχώρησε για την Τουρκία μέσω του περάσματος Χάουαρ Κιλίς στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και οι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη νότια Τουρκία για να προετοιμαστούν για την αναχώρησή τους στη Λιβύη.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένα αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μισράτα της Λιβύης προς την Τρίπολη και στη συνέχεια προς την Τουρκία, μεταφέροντας μισθοφόρους που επέστρεφαν στη Συρία μέσω τουρκικών αεροδρομίων, αυξάνοντας τον αριθμό των αναχωρήσεων από τη Λιβύη στη Συρία σε περίπου 420 μισθοφόρους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μισθοφόροι συριακής εθνικότητας έφτασαν στη Συρία μετά την επιστροφή τους από τη Λιβύη στις 5 Οκτωβρίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.