Κιλιτσντάρογλου: Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η υγεία του Ερντογάν

Η κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν – έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα. Κι αυτό πρέπει να το κάνει αμέσως», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε ένα κείμενο στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy από δύο ειδικούς για τα θέματα της Τουρκίας.

Ο ένας είναι ο Στίβεν Κούκ και ο άλλος ο Ενρίκο Ματέι. Με το άρθρο αυτό ξεκίνησε η όλη συζήτηση για το κατά πόσον ο Ερντογάν βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας: σε τόσο κακή κατάσταση που να μην μπορεί πλέον να ηγηθεί της Τουρκίας.

Ο ένας εκ των συντακτών του άρθρου, ο Στήβεν Κουκ, είπε στον ιστότοπο Ahval σε ένα podcast, ότι ο Ερντογάν φαινόταν «ισχνός» κατά καιρούς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρησης απόκρυψης της επιδεινούμενης υγείας του Τούρκου Προέδρου.

Με πληροφορίες από Ahval

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.