Οκτώ μέλη της ρωσικής αποστολής απέλασε το ΝΑΤΟ! Με αντίποινα θα απαντήσει η Μόσχα

Σύμφωνα με την Βορειοατλανική Συμμαχία πρόκειται για αδήλωτους αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών

Δυναμιτίζεται ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ, μετά την απόφαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής.

Όπως υποστήριξε το ΝΑΤΟ δικαιολογώντας την ενέργειά του, πρόκειται για αδήλωτους αξιωματικούς της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να έχει διαπιστευμένος στο ΝΑΤΟ σε δέκα. Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Έχουμε ενισχύσει την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο», ήταν η δήλωση αξιωματούχου της Συμμαχίας.

Με αντίποινα αναμένεται να απαντήσει η Μόσχα στην απόφαση του ΝΑΤΟ. Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, Λεοντίν Σλούτσκι.

Τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι απαραίτητο η Ρωσία να ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο την απόφαση του ΝΑΤΟ.

Αναμένονται εξελίξεις που μόνο ευοίωνες δεν προμηνύονται…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.