Ερντογάν: Η ηγεμονία της Δύσης τελείωσε – Δεν αποδέχομαι τον Χάρτη της Σεβίλλης (ΑΟΖ)

Φανερά εκνευρισμένος, στην προσπάθειά του να στηρίξει το τουρκικό αφήγημα περί δήθεν «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Προειδοποιεί, μάλιστα, την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν θα δεχτεί χάρτες που σχεδιάστηκαν σε ένα τραπέζι, αναφερόμενος στον χάρτη της Σεβίλλης που αφορά τα δικαιώματα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ σε Αιγαίο και αν. Μεσόγειο, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα έχει δικαιώματα στο σύνολο σχεδόν του Αιγαίου και σε μεγάλο μέρος της Ν/Α Μεσογείου.

«Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία;» αναρωτήθηκε προκλητικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Kriter της ΜΚΟ SETA, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

«Σε αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι τα διπλά στάνταρντ που κάποιοι προσπαθούν να μας επιβάλουν χρησιμοποιώντας το Διεθνές Δίκαιο ως δικαιολογία.

»Δηλαδή δεν θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο;

»Θα δεχτούμε τους χάρτες που χαράσσονται σε γραφεία;», αναρωτήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη συνέχεια απαξίωσε την Δύση και την ανωτερότητα της δυτικής πολιτικής σκέψης, καθώς αυτή είναι που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

«Τέρμα πλέον η αντίληψη που προκαλεί προβλήματα ότι “η Δύση είναι ανώτερη”.

»Όλοι πλέον το αμφισβητούν και το αποδέχονται.

»Ακόμη και η ίδια η Δύση έχει αρχίσει να το αποδέχεται.

»Η ηγεμονία της Δύσης η οποία διαρκεί εδώ και αιώνες έλαβε τέλος.

»Ένα νέο διεθνές σύστημα αναδύεται».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και υποστήριξε ότι δεν φοβάται να προστατεύσει τα δικαιώματα της Τουρκίας.

«Δεν θα απαντήσουμε στον τρομοκρατικό διάδρομο που δημιουργείται δίπλα μας και θα παραμείνουμε θεατές;

»Φυσικά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές.

»Έχουμε κάνει ό,τι είναι αναγκαίο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και δεν θα διστάσουμε αυτό να πράξουμε ξανά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.