Γεμίζει ο Nord Stream 2 με ρωσικό φυσικό αέριο

Το πρώτο τμήμα από τον υποθαλάσσιο αγωγό Nord Stream 2 γεμίζει με φυσικό αέριο ενόψει της τελικής έγκρισης των γερμανικών ρυθμιστικών Αρχών για την έναρξη των ροών, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διαχειριστής, μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, ο διαχειριστής του έργου αναφέρει ότι «η διαδικασία της πλήρωσης της πρώτης αλυσίδας έχει ξεκινήσει».

Η διαδικασία αυτή δρομολογείται «προκειμένου να επιτευχθεί ο όγκος και πίεση που χρειάζονται για περαιτέρω τεχνικές δοκιμές», πρόσθεσε.

«Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν οι τεχνικές εργασίας για να διασφαλιστεί η δομική ακεραιότητα του αγωγού».

Το τελευταίο βήμα είναι μεταξύ των τελικών προετοιμασιών για να μπει ο αγωγός στην τελική ευθεία ώστε σύντομα να ξεκινήσει η μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία και στη συνέχεια στη Δυτική Ευρώπη, όπως μεταδίδει το Russia Today.

Οι ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης επέκριναν ιδίως την μεγαλύτερη εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο.

Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία και άλλες χώρες διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου απειλούνται με οικονομική ζημία ως αποτέλεσμα της αποτυχίας των συζητήσεων για τα τέλη της διαμετακόμισης του φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές της προμήθειες ως πολιτικό όπλο, η γερμανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα σε εθνικό επίπεδο και επίσης ότι θα εργαστεί για την επιβολή κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, πρόκειται να προωθηθούν στην Ουκρανία έργα παραγωγής υδρογόνου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.