Τατάρ: Τα Βαρώσια θα ανοίξουν για εγκατάσταση

Πιστός στη φιλοσοφία της κατοχικής Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ, συνεχίζει να προκαλεί αναφερόμενος στο άνοιγμα των Βαρωσίων, επικαλούμενος μάλιστα «πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» το οποίος προκλητικά παραβιάζεται στην περίκλειστη πόλη.

«Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση», είπε από την Τουρκία ο Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το ξενοδοχείο του στο Εσκίσεχιρ, ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τουρκικά ιδρύματα. Πρόσθεσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία «βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ».

«Έχουμε μια επιτροπή που ονομάζεται Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Θέλουμε όποιος έχει περιουσία να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Περισσότεροι από 230 χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την περιοχή των Βαρωσίων μέχρι σήμερα παρά την πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο. Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό και τους φοιτητές, οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν. Τα Βαρώσια θα έχουν περισσότερη αξία. Αυτή η όμορφη παραλία και και πάρκα εκεί θα ζωντανέψουν. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση», υποστήριξε περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το «προεδρικό μέγαρο” που σχεδιάζεται για την αφεντιά του, είπε ότι τόσο το «προεδρικό» όσο και το «κοινοβούλιο» του ψευδοκράτους, θα χτιστούν με τρόπο που να ταιριάζει σε αυτό το «κράτος».

Σε μια έκταση 450 εκταρίων, 50 στρέμματα προορίζονται για κτίρια και 400 χιλιάδες στρέμματα προορίζονται για πάρκα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.