Προκαλεί ο Τατάρ: Οι Τουρκοκύπριοι πετάχτηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία διά της βίας

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ προκλητικότητας αλλά και διαστρέβλωσης της ιστορίας επιδόθηκε ο ψευτο-ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, την ημέρα του εορτασμού της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει σε κραυγές ακόμη και τους εντολείς του στην Άγκυρα, ο Τατάρ παρέδωσε μαθήματα της δικής του εκδοχής της ιστορίας, αλλάζοντας κατά το δοκούν ό,τι δεν τον βολεύει.

Η ημέρα του εορτασμού της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ενώ ιδρύθηκε στις 16 Αυγούστου 1960, το άλλαξαν σε 1η Οκτωβρίου, είναι κατά τον Ερσίν Τατάρ «μια ακόμα ένδειξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε ελληνοκυπριακό κράτος».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της ΚΔ, ο Τουρκοκύπριος ψευτο-ηγέτης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του ότι οι Τουρκοκύπριοι «πετάχτηκαν έξω από την Κυπριακή Δημοκρατία διά της βίας και αποκλείστηκαν από αυτή την Δημοκρατία που μετατράπηκε σε ελληνοκυπριακό κράτος».

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε, αλλάχθηκε από τους Ελληνοκύπριους οι οποίοι άλλαξαν και την ημερομηνία της ίδρυσης από τις 16 Αυγούστου του 1960, που έγινε, σε 1η Οκτωβρίου.

«Και αυτό μας δείχνει μια άλλη πραγματικότητα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ελληνοκυπριακό κράτος».

Κάνοντας λόγο στην παρουσία του Έλληνα ΥΠΑΜ, την παρουσία μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της ελληνοκυπριακής –όπως αναφέρει– Εθνικής Φρουράς, αλλά και πολεμικών αεροσκαφών, ο κ. Τατάρ υποστηρίζει ότι όλα αυτά έχουν κύριο στόχο το ψευδοκράτος και την μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Τέτοιες ενέργειες και εκδηλώσεις, συνεχίζει αναφερόμενος στην παρέλαση, περιέχουν υποκίνηση και επιθετικότητα και στοχεύουν να δυναμιτίσουν μια πιθανή συμφωνία.

Ο κ. Τατάρ λέει ότι στην Νέα Υόρκη επανέλαβε στον ΓΓ του ΟΗΕ την πρότασή του για μια λύση στη βάση των δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και του επέστησε την προσοχή στις πραγματικότητες που υπάρχουν στο νησί.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, συνεχίζει, επανέλαβε μεν την έκκλησή της για διάλογο, αλλά όπως κάθε φορά «συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της».

Η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας έχουν αλλάξει (οι Ελληνοκύπριοι) και την ημερομηνία ίδρυσης ακόμα –αναφέρει ο κ. Τατάρ– δείχνει ακόμη μια φορά ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει οι Τουρκοκύπριοι να γίνουν μπάλωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία και να γυρίσουν σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος.

«Οι πραγματικότητες στην Κύπρο είναι εκεί και το να επιστρέψουμε στο 1960 δεν είναι εφικτό».

Μόνος δρόμος για μια συμφωνία, καταλήγει, είναι η πρότασή του για δύο ίσα, κυρίαρχα και χωριστά κράτη και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από αυτή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.