ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στον γερμανικό στρατό

 

Η Bundeswehr (Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας) θα προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικών από άλλες χώρες της Ε.Ε., γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit επικαλούμενη σχετική αναφορά του γενικού επιθεωρητή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Έμπερχαρντ Τσορν.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του γερμανικού στρατού, «είναι επιλογή μας να χρησιμοποιηθούν πολίτες της Ε.Ε. για ειδικές δραστηριότητες της Bundeswehr. Για παράδειγμα μπορούν να προσληφθούν γιατροί ή ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής από το εξωτερικό».

Σε περιόδους έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων, η Bundeswehr θα πρέπει να «κοιτάξει προς όλες τις κατευθύνσεις» και να προσπαθήσει να βρει τους κατάλληλους, τονίζει η Zeit.

Ο αριθμός των στρατιωτών της Bundeswehr αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια κατά 3,6%.

«Στα τέλη του τρέχοντος έτους τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ανέρχονται σε 182.000», δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν, στην εφημερίδα «Rheinische Post». Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί κατά 2.500 συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο και κατά 6.500 σε σχέση με το χαμηλό του 2016.

Στην Bundeswehr υπηρετούν 22.000 γυναίκες, ήτοι το 12% του συνόλου του προσωπικού, που αποτελεί ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, ο αριθμός των στρατιωτών προβλέπεται να ανέλθει σε 203.000 μέχρι το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και η Μέρκελ υπέρ ενός «ευρωπαϊκού στρατού»…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.