Πανικός στη Βρετανία για τη βενζίνη – Σε ετοιμότητα ο Στρατός (ΒΙΝΤΕΟ)

To χάος συνεχίζεται για τέταρτη μέρα – Βγήκαν μαχαίρια στο Λονδίνο για λίγη βενζίνη

Εικόνες χάους επικρατούν για τέταρτη μέρα έξω από τα πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία μετά τα προβλήματα εφοδιασμού που έχουν προκληθεί εξαιτίας της έλλειψης πάνω από 100.000 οδηγών φορτηγών.

Στη χώρα επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια με τους πολίτες να περιμένουν με τις ώρες έξω από τα πρατήρια, προκειμένου να προμηθευτούν έστω και… ένα μπουκάλι βενζίνης. Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας της απαιτούμενης βίζας την οποία δεν έχει η πλειοψηφία των οδηγών που συνεργάζονται με τα πρατήρια καυσίμων και όχι μόνο, γεγονός που αποτελεί προμήνυμα για τεράστιες ελλείψεις που αναμένεται να παρατηρηθούν και σε τρόφιμα. 

Ο εκνευρισμός των πολιτών που αναμένουν να εφοδιάσουν τα οχήματά τους με καύσιμα, πλέον προκαλεί προβλήματα και εντάσεις μεταξύ τους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας συμπλοκής που σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο οδηγούς στο Λονδίνο οι οποίοι έβγαλαν μέχρι και μαχαίρια.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς έκανε έκκληση στους πολίτες να μην προμηθεύονται βενζίνη σε μπουκάλια από τα πρατήρια, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να καθησυχάσει μιλώντας στο Sky news όπου υποστήριξε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα αποκαταστάθηκαν.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό. Πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα προέκυψε επειδή δεν έγιναν οι εξετάσεις πιστοποίησης οδηγών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν 400 πρατήρια καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στην αγορά καυσίμων έως 30 λίρες, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την χορήγηση βίζας σε ξένους οδηγούς φορτηγών.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Ντάουνινγκ Στριτ τονίζει ότι οι οδηγοί του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν βοηθώντας στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα αποκατάσταση του προβλήματος, οι Βρετανοί αναμένεται να περάσουν τα Χριστούγεννα με τραγικές ελλείψεις και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.