Εκλογές στη Γερμανία: Μεγαλύτερη από το 2017 η προσέλευση των ψηφοφόρων

Σπεύδουν οι πολίτες να ψηφίσουν στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία, με τη συμμετοχή να είναι ήδη αρκετά μεγάλη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο.

Σύμφωνα με τον ενδιάμεσο υπολογισμό, στα περισσότερα κρατίδια διαπιστώνεται ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, όταν ψήφισε το 76,2% των δικαιούχων.

Γερμανία εκλογές
Τα ψηφοδέλτια των γερμανικών εκλογών

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επισημαίνεται, το υψηλό ποσοστό εκείνων οι οποίοι επέλεξαν την επιστολική ψήφο – ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.

Η ψήφος πάντως του υποψηφίου καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ θα μετρηθεί κανονικά ως έγκυρη, παρά το γεγονός ότι συνιστά «παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας», ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Εκλογές Γερμανία - Άρμιν Λάσετ
Η στιγμή που ψηφίζει ο Άρμιν Λάσετ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: DW

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.