Ισλάμ: Σουνιτες και Σιϊτες

Γράφει ο «Κολοκοτρωναίος – Κ.Σ.»

Είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε τη διάσπαση σουνιτών-σιιτών ή να σκεφτούμε ότι η όποια διαφορά μεταξύ αυτών, θα διχάσει τους ισλαμιστές σε μια κρίσιμη στιγμή. Τα τριακόσια εκατομμύρια πιστοί Μουσουλμάνοι για τους οποίους μίλησε ο Σουλτάνος Ερντογάν στα τέλη του 19ου αιώνα περιελάμβανε όλες τις αιρέσεις: Σουνίτες, Σιίτες, ακόμη και τούς πραγματικά αιρετικούς μυστικιστές τούς Σούφι, οι οποίοι επίσης ανταποκρίθηκαν στην κλήση για Τζιχάντ το 1914 και βοήθησαν στην εξόντωση όλων των μη μουσουλμανικών μειονότητων της Ανατολίας.

Ο Ερντογάν, ενώ έχει καλλιεργήσει την εντύπωση του αντι-σιιτικού συναισθήματος σε μια χούφτα ομιλίες, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ευέλικτος, πολιτικά. Αυτός, ένας σουνίτης – σαλαφιστής μουσουλμάνος, έχει δημιουργήσει βαθιούς δεσμούς με τους φανατικούς σιίτες Αζέρους.

Ο Ερντογάν επίσης, διακινεί εδώ και χρόνια, ιρανικό πετρέλαιο για να βοηθήσει τους «πεινασμένους για πυρηνικά», αυτοαποκαλούμενους γενοκτονικούς σιίτες των ιρανικών ανώτερων κλιμακίων, ώστε να αποκτήσουν τα γιγάντια χρηματικά ποσά, για την επέκταση του πυρηνικού τους προγράμματος.

Ο Ερντογάν, ένας σουνίτης εξτρεμιστής, προσχώρησε στο σιιτικό Ιράν για τη χρηματοδότηση και την προστασία των ίδιων τρομοκρατικών ομάδων: Χεζμπολάχ, Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ, κ.λπ.

Ακριβώς όπως η ρηχή διάσπαση μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλέν διαφημίζεται ως ακραία διάσπαση παρότι δεν είναι καν, έτσι και ο μουσουλμανικός κόσμος προβάλλει με προβοκάτσια αναφορές για τον διαχωρισμό Σουνιτών-Σιιτών για να παρασύρει τη Δύση σε εφησυχασμό και να υποτιμήσει τη δύναμη και την ικανότητα για ενότητα του Ισλαμικού κόσμου.

Ο Σιίτης Αγιατολάχ Χομενέι, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη μετατροπή του προοδευτικού Ιράν του Σιά, στην ισλαμιστική κόλαση που έχει γίνει σήμερα, (μέσω της λεγόμενης Ιρανικής Πολιτιστικής Επανάστασης), βρήκε καταφύγιο στην σουνιτική Τουρκία όταν εξορίστηκε από το Ιράν, από την οποία και απλώθηκε το ισλαμιστικό του μήνυμα.

Η μουσουλμανική αδελφότητα, που δημιουργήθηκε στην Αίγυπτο με σκοπό να εκδικηθεί την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αποκαταστήσει το Οθωμανικό Χαλιφάτο, θεωρητικά θα θεωρούνταν μια σουνιτική ομάδα, ωστόσο η μεγαλύτερη οικονομική της υποστήριξη σήμερα είναι το σιϊτικό Ιράν.

Όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο κατά την πρόσφατη «Αραβική Άνοιξη» το έκανε με τη ρητή υποστήριξη της Σουνιτικής Τουρκίας και αμέσως άνοιξε οικονομική και μυστική συνεργασία με το Σιϊτικό Ιράν.

Συγκεκριμένα, περίπου την ίδια στιγμή που η Τουρκία άρχισε το λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου (από’τι γνωρίζει η Δύση από το 2012, άν όχι νωρίτερα), ο Ιρανός Αγιατολάχ άρχισε να ισχυρίζεται ότι είχε συναντήσει τον δωδέκατο ιμάμη (Σιϊτικών πεποιθήσεων θρησκευτική προσδοκία, ο οποίος 12ος Ιμάμης θα προαναγγείλει την πυρηνική καταστροφή όλου του κόσμου για να χτίσει πάνω στα κάρβουνα και την στάχτη-το παγκόσμιο Ισλαμικό Χαλιφάτο), και το Ιράν από τότε ήσυχα πλησιάζει όλο και περισσότερο κοντά στην Τουρκία.

Σε άλλες ενδείξεις ότι η διάσπαση Σουνιτών-Σιϊτών διαδραματίζεται στις αντιλήψεις των Δυτικών, ο Ιρανός Σιΐτης Χομενέι, όταν ανέλαβε την εξουσία τη δεκαετία του 1970, διέταξε ρητά όλα τα κείμενα της Σουνιτικής Μουσουλμανικής Αδελφότητας να μεταφραστούν στα Φαρσί(Περσική Γλώσσα), και να διδαχθούν στον Ιρανικό λαό. (Αξιοσημείωτο, είναι ότι, το Σιϊτικό Ιράν υποστηρίζει κάθε τρομοκρατική ομάδα Σουνιτών Μουσουλμανικών Αδελφών που μπορεί να βρει). Το Σουνιτικό Πακιστάν και το Κατάρ έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα να χρηματοδοτούν το Σιϊτικό ιρανικό καθεστώς.

Η Σουνιτική Τουρκία και το Σιϊτικό Ιράν συνεργάζονται επίσης για να προωθήσουν τα σχέδια της Τουρκίας στη Λιβύη (όπου το σιιτικό Ιράν χρηματοδοτεί και εξοπλίζει πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τον ίδιο ηγέτη της Λιβύης με τη σουνιτική Τουρκία…. για εξαγωγή πετρελαίου και εισαγωγή πυρηνικών και εξαρτημάτων ICBM.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://besacenter.org/turkey-is-building-a-geopolitical-alliance-between-sunni-and-shiite-islamists/ και στο πρόσφατο βιβλίο “Ally No More” του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Σιΐτες δεν θεωρούνται άπιστοι. Πιστεύουν στην ίδια ισλαμιστική Σαχάντα=Σύμβολο της Πίστεως(δεν υπάρχει εξουσία εκτός από τον Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ). Προσεύχονται 5 φορές την ημέρα, κάνουν προσκυνήματα στην ίδια Μέκκα με τους Σουνίτες και πιστεύουν, με τους Σουνίτες ότι η Ημέρα της Κρίσης/η Ανάσταση θα περιλαμβάνει τον Ιησού, γιο της Μαρίας (και όχι του Θεού) που επιστρέφει με μια ομάδα Μουτζαχεντίν, να σφάξει κάθε τελευταίο μη μουσουλμάνο σε όλη τη γη και να δημιουργήσει ένα μόνιμο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Οι Σιΐτες ακολουθούν την ίδια αιμοδιψία σκληρή Σαρία όπως και οι Σουνίτες.

Η μόνη διαφωνία τους είναι για μια σχετικά μικρή διαμάχη μεταξύ των διαδόχων του Μωάμεθ. Καμία από τις ομάδες, σύμφωνα με τα Κορανικά πρότυπα, δεν εμπίπτει στην κατηγορία των απίστων. Οι Σιΐττες, από την ισλαμική σκοπιά, δεν είναι ούτε άπιστοι ούτε αιρετικοί, σε αντίθεση με την πολύ μικρότερη Αλαουϊτική αίρεση της Συρίας, την οποία το σιϊτικό Ιράν είναι επίσης, προφανώς, περισσότερο από ευτυχισμένο να υποστηρίξει

Τέλος, αν οι Σιΐτες (μειοψηφία στον μουσουλμανικό κόσμο) πίστευαν για μια στιγμή ότι η διάσπαση Σουνιτών-Σιιτών ήταν τόσο δραματική όσο η ευκολόπιστη Δύση θέλει να πιστεύει, τόσο οι Ιρανοί όσο και οι Αζέροι θα προσέγγιζαν τη Δύση (και τα δημοκρατικά έθνη) μεσο συνθηκών, για τη διασφάλιση της δικής τους ασφάλειας
έστω και προσωρινά, εφόσον οι ισλαμιστές σπάνε τη κάθε συνθήκη ως θεϊκή εντολή

Αντίθετα, το σιϊτικό Ιράν απειλεί να εκμηδενίσει τις δημοκρατίες κατά σειρά εξ αποστάσεως (και να λάβει βοήθεια από την Τουρκία προς αυτούς τους σκοπούς), ενώ το σιϊτικό Αζερμπαϊτζάν συνάπτει ολοένα και πιο στενή ένωση με τη σουνιτική Τουρκία και … μπορεί κανείς να θυμηθεί ότι η πλειοψηφία σιϊτικού Ιράκ ήταν επίσης η πατρίδα του ανοιχτά ναζιστικού κόμματος Μπάαθ γεμάτο τόσο από σουνίτες όσο και από σιΐτες

Μιλώντας για τη Γερμανία, είναι διδακτικό να θυμόμαστε, ότι η Γερμανία όχι μόνο εξοπλίζει και εμπλουτίζει τη σουνιτική Τουρκία, αλλά ότι επίσης (με τη Γαλλία και τη Βρετανία της ιστορικής προισλαμιστικής προδοσίας) προστατεύει επανειλημμένα το σιϊτικό Ιράν από τις κυρώσεις που επρόκειτο να επιβληθούν κάθε φορά που το Ιράν έχει πιαστεί στα πράσα να χτίζει πυρηνικά. Η Γερμανία είναι σαφώς ενδιαφερόμενη να υποστηρίξει τους ισλαμιστές φανατικούς όλων των αιρέσεων.

Ισλαμιστές, πιστοί στην κουλτούρα των αραβικών επιδρομέων από την οποία προήλθε η θρησκεία τους, δεν είχαν ενωθεί ποτέ σε θέματα σεβασμού ή κοινωνικές συμβάσεις. Αλλά τους ενώνει, άριστα το μίσος και η άπληστη επιθυμία να λεηλατήσουν τα πλούτη των πιο προηγμένων πολιτισμών. Όσο υπάρχουν άπιστοι για σφαγή, κάθε ελπίδα ισλαμικού διχασμού, που θα μπορούσε να απομακρύνει έστω και κάποια από την αγριότητά τους μακριά από εμάς, είναι ένα όνειρο.

Άλλα σημεία ανησυχίας είναι τα εξής: Τόσο οι Σουνίτες όσο και οι Σιϊτες πιστεύουν στο ίδιο Κοράνι και Χαντίθ που περιέχουν την εντολή ότι ακόμη και αν ένας Μουσουλμάνος έχει αμαρτήσει ή δεν είναι αληθής στις εντολές της πίστης του, όλα συγχωρούνται με την έναρξή του στην Τζιχάντ.

Οι αμαρτίες του καθαρίζονται από αυτόν με την πρώτη σταγόνα από το αίμα του που χύθηκε στην υπηρεσία του Αλλάχ, όπως λέει ο Χαντίθ. Έτσι, ακόμη και αληθινά αιρετικοί μουσουλμάνοι όπως οι Σούφι και οι Αλαουΐτες συνεχίζουν να επιβιώνουν στη Μέση Ανατολή και να ενώνονται με τους Σουνίτες και Σιίτες αδελφούς τους για να σφάζουν απίστους κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Πιο απλά, αν οι Σουνίτες θεωρούσαν πραγματικά τους Σιίτες αιρετικούς, οι Σιίτες θα είχαν καταστεί λειτουργικά εξαφανισμένοι τους τελευταίους δεκατρείς αιώνες, όπως οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι (επίσης Βιβλικοί μονοθεϊστές) όλων των Μουσουλμάνων της Ανατολικής και Αφρικανικής χώρας. Θυμηθείτε ότι τον 8ο αιώνα όταν Χριστιανοί, Εβραίοι, Σαμαρείτες Παγανιστές και δήθεν Σουνίτες Μουσουλμάνοι μπήκαν στο στόχαστρο της επικρατούσας τάξης, οι Χριστιανοί αποτελούσαν σχεδόν 100% πλειοψηφία στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, όλη την Ανατολία και τον Πόντο, Αίγυπτο, και μεγάλο μέρος της Αφρικής, και όμως αυτή η αριθμητική πλειοψηφία δεν εμπόδισε, οι Χριστιανοί να εξαφανιστούν σχεδόν σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες M. E. N. A(Μικρα Ασία και Βόρεια Αφρική) ως και οι Εβραίοι, οι Σαμαρείτες και οι Παγανιστές που έχουν εξαφανιστεί σε αυτά τα μέρη μέχρι σήμερα. (Το μόνο έθνος στη Μέση Ανατολή όπου ο χριστιανικός πληθυσμός αυξάνεται, και νομικά είναι ισοδύναμος με τούς μη χριστιανούς, είναι το Ισραήλ).

Αντίθετα, οι Σιίτες εξακολουθούν να είναι μια μειονότητα και δεν στοχεύτηκαν. Όταν το Ισλάμ στοχεύει σε μια εθνοτική ή θρησκευτική ομάδα, το αποτέλεσμα είναι μαζική δολοφονία /μαζική εκδίωξη αυτής της ομάδας όπως στη Σμύρνη το 1922, ή στη Σαουδική Αραβία τον 8ο αιώνα από τον Ομάρ … Δεν επιτρέπεται στούς μη μουσουλμάνους να γίνουν μεγάλα και ισχυρά κράτη όπως το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν κλπ. Αν το ήθελε το σουνιτικό Ισλάμ, θα μπορούσε να είχε καταστήσει τους Σιίτες στην Περσία τόσο εξαφανισμένους ως και έγιναν οι Ζωροαστρίτες της Περσίας.

Παρόλο που έχει χυθεί αίμα στη σουνιτική-σιιτική αντιπαλότητα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Ισλάμ αποδίδει απολύτως μηδενική αξία στην ανθρώπινη ζωή. Για τους μουσουλμάνους αρσενικούς η ζωή στοχεύει για τον παράδεισο και τις 72 παρθένες του ο καθένας, όσο το συντομότερο δυνατό. Οπότε ο θάνατος είναι πόθος τους. Όλες οι μουσουλμάνες γυναίκες υπάρχουν για να υπηρετούν τα αρσενικά τους στο όνομα της τζιχάντ, ώστε ίσως να έχουν κάποια θέση και στον παράδεισο.

Έτσι, ενώ στον δυτικό κόσμο, οι γονείς γενικά θέλουν τα παιδιά τους να ζουν μακρά ευτυχισμένη ζωή, στο Ισλάμ τα μεγαλώνουν ρητά να πεθάνουν ως σαχίντ (μάρτυρες του Αλλάχ) όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με τους πιο φανατικούς πατέρες και μητέρες να αποκηρύσσουν ή και να σκοτώνουν δικά τους παιδιά που διαφωνούν και αρνούνται να προσφερθούν σε πράξεις που οδηγούν σε πρόωρο θάνατο.

Απλούστατα, ο θάνατος στο όνομα του Αλλάχ έχει αξία στο Ισλάμ, και μόνο αυτό. Η ζωή έχει μηδενική αξία, και έτσι η μνησικακία για κάτι τόσο μικροπρεπές όσο οι ζωές που χάνονται σε εσωτερική ενδο-μουσουλμανική σεχταριστική βία δεν είναι αρκετά σημαντικές για να κρατήσει έναν Μουσουλμάνο από την Τζιχάντ στην υπηρεσία του Αλλάχ.

Οι μουσουλμάνοι προκαλούν θύελλα καταγγελιών όταν γίνοντε θύματα ενώ πολεμούν ένα άπιστο έθνος, αλλά μόνο τότε. Ποιος στη Δύση έχει ακούσει για το 1 εκατομμύριο+ θύματα, κυρίως άμαχους, με τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ Ιράν-Ιράκ, ή για μισό εκατομμύριο σε μεγάλο βαθμό αμάχους από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία;

Ποιός έκλαψε για τις δεκάδες χιλιάδες ιρανικά παιδιά που ανατινάχθηκαν στά ναρκοπέδια στα σύνορα Ιράν-Ιράκ επειδή η ιρανική επαναστατική φρουρά χρησιμοποίησαι μικρά παιδιά για να καθαρίσει τα πεδία από νάρκες για τον ιρανικό στρατό, γιατί ακόμη και τα παιδιά είναι αναλώσιμα. Έτσι, οι Ισλαμιστές κρύβουν τις ρουκέτες τους, πίσω από τα παιδιά τους χωρίς να τους λιντσάρει ο πληθυσμός, γιατί η ζωή είναι φθηνή στο Ισλάμ, και αποκομίζουν τα προπαγανδιστικά οφέλη επειδή η ζωή είναι πολύτιμη στη Δύση.

Έτσι, επίσης, όταν οι Παλαιστίνιοι δολοφόνησαν τον βασιλιά Αμπντάλα Α της Ιορδανίας στα σκαλιά του τζαμιού Αλ Άκσα, ακριβώς εμπρός στον πολύ αγαπημένο εγγονό του (τον οποίο πυροβόλησαν αλλά επέζησε), αυτός ο εγγονός (βασιλιάς Χουσεΐν) μετέπειτα, έγινε ένας από τους μεγαλύτερους υποστηριχτές των Παλαιστινίων τρομοκρατών, ακόμη και πηγαίνοντας στον πόλεμο για αυτούς το 1967.

Ο θάνατος του παππού του στα χέρια των τρομοκρατών παλαιστίνιων δεν τον ενδιέφερε καν.

Η ζωή δεν έχει κανένα νόημα στους Ισλαμιστές, ούτε η δική τους ούτε της οικογένειας τους, ούτε του λαού τους, και στα σίγουρα ούτε των μη μουσουλμάνων, τους τελευταίους και οποίους μισούν με λυσσαλέα δύναμη.

Η καρδιά τους είναι σαν μια κατάμαυρη ηφαιστειακή πέτρα.

Κολοκοτρωναίος – Κ.Σ.

Κοινοποίηση άρθρου από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – www.ledrastory.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.