Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε το μισό Αιγαίο και δύο κράτη στην Κύπρο

Διμερή διάλογο με την Ελλάδα για το Αιγαίο ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη επισήμως γιατί αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ζητά το μισό Αιγαίο ενώ δεν ξέχασε να αφήσει πίσω και την Κύπρο για την οποία ζητά δύο κράτη.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που σύμβουλοι του Κ.Μητσοτάκη ζητούν να γίνει διάλογος! 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι δυο χώρες πρέπει να συζητήσουν για τα προβλήματα στο Αιγαίο αναφέροντας ότι πρέπει οι χώρες να μην αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκίας που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι διαφορές που αφορούν στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης εύχομαι να επιλυθούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως πρώτα είναι απαραίτητο να σταματήσει η νοοτροπία που αγνοεί την ύπαρξη της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον διάλογο και τη συνεργασία είναι και τώρα στο τραπέζι η πρότασή μας για τη διοργάνωση της Συνόδου της Ανατολικής Μεσογείου. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύουμε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο πρέπει να επιλυθούν με διμερή διάλογο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ εξέφρασε τα παράπονά του για τη μη αναγνώριση του ψευδοκράτους!

 

«Στο ζήτημα της Κύπρου, η μόνιμη δίκαιη λύση, η οποία θα έχει διάρκεια θα είναι εφικτή μόνο με την προσέγγιση που θα έχει στόχο το αποτέλεσμα που θα είναι ρεαλιστικό. Ένας από τους ηγέτες των δύο λαών του νησιού, που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, έχει τη δυνατότητα να σας απευθυνθεί, όμως δεν είναι δίκαιο ο άλλος ηγέτης να μην μπορεί να απευθυνθεί από το βήμα αυτό», υπογράμμισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.