Πρωτοφανή τα επεισόδια στην Αυστραλία – Εξέγερση των εργατών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (βίντεο)

Σοβαρότατα επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην Αυστραλία μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και εργατών – οικοδομών οι οποίοι αντιδρούν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι πιο σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Μελβούρνη, όπου οι εργάτες επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Το φυτίλι άναψε όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους οικοδόμους σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, προκειμένου το μετρό να ισχύσει άμεσα, διέταξαν να ανασταλούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη χώρα, και να γίνεται ενδελεχής έλεγχος στους εργάτες κατά την προσέλευση τους, ώστε να βεβαιωθούν ότι όλοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εκτός από τις αντιδράσεις των εργατών, υπάρχει και η πρακτική δυσκολία, αφού λόγω της απόφασης αναγκαστικά υπήρξε αναστολή εργασιών αφού οι εξειδικευμένοι εργάτες και οικοδομή έπρεπε να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να πάρουν στα χέρια τους το πάσο εμβολιασμού που θα τους επέτρεπε να εργαστούν.

Από τις αναταραχές καταστράφηκαν πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα, υπήρχαν τραυματισμοί, ενώ ενδεικτικό της έντασης, είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 συλλήψεις!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.