ΗΠΑ: Αγώνας για να σώσουν από φωτιά το μεγαλύτερο δέντρο του πλανήτη!

Σε συναγερμό έχουν τεθεί πυροσβέστες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς κινδυνεύει άμεσα από πυρκαγιά που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή το διάσημο δάσος από γιγάντιες σεκόγιες στη Σιέρα Νεβάδα.    

Εκεί, μάλιστα, βρίσκεται και το περίφημο δέντρο του Στρατηγού Σέρμαν, που, σύμφωνα με τον Guardian, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όγκο, έχοντας ύψος 84 μέτρα και περιφέρεια 31 μέτρα στο επίπεδο του εδάφους. Κάποιοι από τους πυροσβέστες έσπευσαν να τυλίξουν τη βάση του δέντρου με μία πυρίμαχη κουβέρτα, με την ελπίδα να το προστατεύσουν από τις φλόγες.

Η εν λόγω κουβέρτα, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες για ένα μικρό χρονικό διάστημα, με τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να αναφέρουν πως χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο υλικό εδώ και αρκετά χρόνια σε ολόκληρη τη δυτική πλευρά των ΗΠΑ, για να προστατεύουν από τις φωτιές τις πιο ευαίσθητες κατασκευές.

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή, έχει δύο εστίες μέσα στο εθνικό πάρκο Sequoia και αναμένεται να φτάσει στο δάσος με τις γιγάντιες σεκόγιες μέσα στις επόμενες ώρες

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.