Αφγανιστάν: Τον αδελφό του πρώην αντιπροέδρου της χώρας εκτέλεσαν οι Ταλιμπάν

Ο Ροχουλάχ Σάλεχ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στο Πανσίρ

Τον αδερφό του Αμρουλάχ Σάλεχ, πρώην αντιπροέδρου του Αφγανιστάν, εκτέλεσαν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με πληροφορίες της οικογένειας. Ο Σάλεχ, μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ισλαμιστική οργάνωση, ενώθηκε με τους ηγέτες που αντιστάθηκαν, στην κοιλάδα Πανσίρ.

Η είδηση για την εκτέλεση του Ροχουλάχ Αζίζι Σάλεχ έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Πανσίρ, την τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ακόμη. «Εκτέλεσαν τον θείο μου», ανέφερε ο Εμπαντουλάχ Σάλεχ, ανιψιός του δολοφονηθέντα σε μήνυμα που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters. «Τον σκότωσαν χθες και δεν μας αφήνουν να τον θάψουμε. Έλεγαν συνέχεια ότι το πτώμα του πρέπει να σαπίσει», πρόσθεσε.

Η σελίδα, στη γλώσσα ουρντού, της ενημερωτικής υπηρεσίας των Ταλιμπάν Alemarah ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες» ο Ροχουλάχ Σάλεχ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στο Πανσίρ. Ο Αμρουράχ Σάλεχ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν, διαφεύγει της σύλληψης. Είναι ασαφές το πού ακριβώς βρίσκεται. Το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης του Αφγανιστάν, στο οποίο έχουν ενταχθεί δυνάμεις πιστές στον τοπικό πολέμαρχο Αχμάντ Μασούντ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αντίσταση απέναντι στους Ταλιμπάν, ακόμη και μετά την πτώση της Μπαζαράκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Πανσίρ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.