Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν τον γυναικείο αθλητισμό

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των Ταλιμπάν που επανήλθαν στην εξουσία προσπαθώντας να εξωραΐσουν την εικόνα που είχαν καλλιεργήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η ισλαμιστική ομάδα ανακοίνωσε την Τρίτη (07/09) τη μεταβατική κυβέρνησή της στην οποία δεν συμμετέχει καμία γυναίκα ενώ σήμερα αξιωματούχος της πολιτιστικής επιτροπής ανακοίνωσε πως οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν θα μπορούν να αθλούνται.

Ο Ahmadullah Wasiq, μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS, χαρακτήρισε τα γυναίκεια αθλήματα «μη απαραίτητα» και «ακατάλληλα».

Στο Αφγανιστάν το κρίκετ είναι εξαιρετικά διαδεδομένο με την εθνική αφγανική ομάδα γυναικών να είναι η πρώτη που θα «γευτεί» τις απαγορεύσεις των Ταλιμπάν. «Δεν νομίζω ότι οι γυναίκες θα μπορούν να παίζουν κρίκετ (…)», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής.

«Στο κρίκετ, μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια κατάσταση που το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα καλύπτετε. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες (…)» πρόσθεσε.

Στους δρόμους για τρίτη ημέρα

Με την κατάσταση στη χώρα να παραμένει εύθραυστη διαδηλωτές βγήκαν για τρίτη συνεχή ημέρα στους δρόμους παρά τις απόπειρες των Ταλιμπάν να εκφοβίσουν όσους αντιτίθενται στο καθεστώς τους.

Μια ομάδα Αφγανών γυναικών από συνοικία της δυτικής Καμπούλ όπου ζουν κυρίως μέλη της μειονότητας Χαζάρα διαδήλωσε κατά της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βίντεο δείχνουν τις διαδηλώτριες να φωνάζουν «ένα υπουργικό συμβούλιο χωρίς γυναίκες αποτυγχάνει», την ώρα που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη. Άλλες κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «εργασία, παιδεία και ελευθερία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.