Έβρος: Χιλιάδες Αφγανοί έτοιμοι να εισβάλλουν – Συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη

Σκηνικό παρόμοιο που είχαμε ζήσει το Μάρτιο του 2020 με τους χιλιάδες αλλοδαπούς που επιχειρούσαν  να εισβάλλουν στην Ελλάδα, φαίνεται πως ετοιμάζει το τουρκικό καθεστώς για ακόμη μια φορά.

Ήδη την Αδριανούπολη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται χιλιάδες Αφγανοί μετά την δημοσίευση σε τουρκικά κοινωνικά δίκτυα της «πληροφορίας» ότι «η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί»!

Ήδη εκατοντάδες από αυτούς έχουν ήδη περάσει επί ελληνικού εδάφους υπό την καθοδήγηση Τούρκων, διασχίζοντας δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι και εισέρχονται στη χώρα.

Αυτή την στιγμή περίπου 200 άτομα έχουν πλησιάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και περιμένουν να πέσει η νύχτα για να μπουν από τις αφύλακτες διαβάσεις.

Αφγανοί μετανάστες συρρέουν στην Αδριανούπολη αφού άκουσαν τη φήμη ότι η Ελλάδα άνοιξε την συνοριακή της πύλη

Οι εισβολείς, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Αδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του Δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, πέρασαν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές από την πλευρά της Βουλγαρίας!

Όλα αυτά βέβαια λίγες ημέρες αφότου το Μέγαρο Μαξίμου είχε σπεύσει να «πανηγυρίσει» ότι ο  Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος είχαν «συμφωνήσει» στις 20 Αυγούστου ότι «οι Αφγανοί θα πρέπει να μείνουν κοντά στις εστίες τους»! Προφανώς η περιοχή του Έβρου είναι κοντά στο Αφγανιστάν και με το σκεπτικό αυτό βρέθηκαν εκεί.

Οι  Αφγανοί κατευθύνθηκαν προς την Αδριανούπολη για να φτάσουν στα σύνορα μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει ότι οι «πόρτες» της Ελλάδας είναι ανοιχτές από σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την 31η του μήνα, για να μπει όποιος θέλει στην χώρα.

Προφανώς οι  «φήμες» αυτές δεν είναι τυχαίες αλλά αποσκοπούν για ακόμη μια φορά  στη δημιουργία ενός κλιματος πίεσης από την Τουρκία έτσι ώστε η Ελλάδα να ενδώσει και να δεχτεί χιλιάδες αλλοδαπούς όχι απαραίτητα μόνο Αφγανούς.

Μετά από την ανακοίνωση αυτή του ανοίγματος της διέλευσης προς την Ελλάδα, κάποιοι Αφγανοί κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα Pazarkule ενώ άλλοι πήγαν προς τη Βουλγαρία, στη συνοριακή πύλη Kapıkule.

Ο Σαφίκ Ντανίς, ένας Αφγανός που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και έφτασε στην Αδριανούπολη, δηλώνει στην εφημερίδα Sozcu:

«Ήρθαμε εδώ γιατί η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της στα σύνορα. Διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρα πολλές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων και για αυτό ήρθαμε.

Στις ανακοινώσεις αυτές αναφέρεται πως τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά από 28 μέχρι 31 Αυγούστου. Γι’ αυτό εγώ θα περιμένω μέχρι την 31η Αυγούστου. Φύγαμε από το Αφγανιστάν λόγω της καταπίεσης των Ταλιμπάν».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.